DIŞ TİCARET SEMİNERİ YAPILDI.

• 11.05.2017

Ekonomi bakanlığı ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği koordinasyonunda Odamız ev sahipliğinde Doğu Anadolu ihracatçılar Birliğinin katkılarıyla Ardahan ’da ihracat seviyesinin yükselmesi bölge ülkeleri ile yapılan ticaretin ve ihracatın artmasına Dış Ticaret ile ilgili firma ve kuruluşlarda çalışan elemanların bu konudaki bilgi ve becerilerini geliştirme ayrıca nitelikli eleman yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla, 11.05.2017 Perşembe  günü 09:00-13:00 saatleri arasında  odamız SODES toplantı salonunda üyelerimize yönelik aşağıdaki konuları içeren Dış Ticaret eğitim semineri verildi.

Eğitime Ekonomi Bakanlığı Uzananları, DAİB personeli  ile iş adamları katıldı.

Açılış Konuşması yapan ATSO Başkanı Çetin DEMİRCİ ardından dış ticaret uzmanları;

*İhracatta sağlanan Devlet yardımları

*Uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin desteklenmesi Pazar araştırması ve pazara giriş desteği pazara giriş belgelerinin desteklenmesi

*Yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılımlarının desteklenmesi,

*İş dünyası için Ticari bilgiye erişim

*Ticarette Teknik Engeller

*Ülke masaları İran ve Azerbeycan Pazarına ihraç imkanları hakkında sunumlarını gerçekleştirdi.

Sunumlar sonunda iş adamları ve ihracatçılarla özel toplantı yapılarak toplantı sona erdi.

Toplantı sunumları ekte olup. Ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin Ekonomi Bakanlığının 0312 444 43 63 numarasından ve Ekonomi bakanlığı dış ticaret uzmanı Oğuzhan KÖKOSMANLI  0507 878 52 07 telefonundan bilgi edine bilirsiniz.

• DIŞ TİCARET SEMİNERİ YAPILDI.