Ardahan
Odamızdan Haberler

ATSO DAN 3 PROJE DAHA

  • 15.09.2015
  • ATSO
ATSO TARAFINDAN SERKA VE SODES KAPSAMINDA SUNMUŞ OLDUĞU ÜÇ PROJE KABUL EDİLDİ.
PROJELER HAKKINDA BİLGİ VEREN ATSO BAŞKANI DEMİRCİ PROJELERİN DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ.
ATSO BAŞKANI DEMİRCİ ;
1. PROJE
Projenin Adı: Örnek Kaz Çiftliği Tip Projelerinin Geliştirilmesi
Bütçe : 75.000,00 TL
Destekleyen Kurum : Serhat Kalkınma Ajansı
Projenin Amacı : Ardahan ili kaz yetiştiriciliğinin yoğun olduğu, kaz yetiştiriciliği için uygun mera, su ve iklim koşullarının bulunduğu bir ildir. Ancak ilimizde kaz yetiştiriciliği konusunda yeterli alt yapı, bilgi birikim ve sermayenin olmaması nedeniyle sahip olunan potansiyel karsısında kaz yetiştiriciliği sektörü yeterli gelişimi gösterememektedir. Bunun en önemli nedeni; kaz yetiştiriciliğinde modern üretim ve yetiştiricilik teknikleri yerine geleneksek yöntemlerin kullanılması, modern yetiştiricilik konusunda bilgi birikim eksikliği ve kaz yetiştiriciliğinin tarım ve hayvancılığın yanında sadece ek bir gelir kaynağı olarak görülmesi ve ayrı meslek, işletmecilik olarak benimsenmemesidir. Bu nedenle; İlimizde
kaz yetiştiriciliği sektörün en önemli alt yapısı olan modern kaz yetiştiriciliği çiftliklerinin
projelendirilmesi, tip projelerinin mimari, statik, mekanik ve elektrik projelerinin çıkarılarak yatırım maliyetlerinin hesaplanması gerekmektedir. Bu doğrultuda; ilimizde verimli kaz yetiştiriciliğinin yapılabilmesi için 500-1000-2000-3000 bas için örnek tip projelerin (Mimari, Statik, Mekanik, Elektrik projeleri dahil) çizilmesi ve her bir kaz üretim çiftliği kapasitesi için yaklaşık yatırımın maliyetinin hesaplanması çalışmaları projemizin genel amacı olarak belirlenmiştir. İlimizde kaz yetiştiriciliği sektörünün geliştirilmesi ekonomik hayata olan katkısının artırılması için çalışma başlatmıştır. İlimizde TKDK, SERKA gibi kurumlar kaz yetiştiriciliğini desteklemektedir. Ancak, ilimizde rekabet ortamı oluşturacak sayıda ve kalitede mimar, mühendis ve teknik eleman olmaması nedeniyle, proje başlangıç
aşamasında kaz üretim çiftliklerinin projelendirme Mimari, Statik, Mekanik, Elektrik Projeleri
maliyetleri yüksektir. Bu nedenle, projemizin özel amacı ilimizde kaz yetiştiriciliğinde 500-1000-2000- 3000 bas işletme kapasiteleri için tip projeler yaptırmak ve yaklaşık yatırım maliyetlerini hesaplatmaktır. Odamız kaz yetiştiriciliği yatırımlarının başlangıcı olan 500-1000-2000-3000 bas örnek tip projelerinin mühendislik çalışmasının yapılarak katma değeri yüksek verimli ve modern bir kaz yetiştiriciliği sektörü oluşturulması hedeflenmiştir.

Proje sonucunda : Projemiz ile 500-1000-2000-3000 bas kapasiteli kaz yetiştiriciliği işletmeleri için tip projeler Mimari, Statik, Mekanik ve Elektrik dahil çizdirilecek ve her bir kapasite için 2015 yılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı pozlarına göre işletme yapım maliyetleri hesaplanacaktır. Proje ile 4 farklı kapasite için 4*(1-Mimari Proje, 2-Statik Proje, 3-Mekanik Proje, 4-Elektrik projesi 5-Yaklasık Maliyet Hesaplaması) olmak üzere 20 adet çıktı üretilecektir. Kaz yetiştiriciliği üzerine yatırım yapacak girişimciler ile bu tip projeler paylaşılacaktır.



2. PROJE
Projenin Adı: ATSO ILE KADINLAR HEP ILERI
Bütçesi : 100.820,00 TL
Destekleyen Kurum : Serhat Kalkınma Ajansı
Projenin Amacı TRA2 Bölgesinin yasana bilirlik düzeyinin kamu kurumları ve sivil toplum önderliğinde sosyal kalkınma çalışmalarıyla yükseltilmesine katkı sağlayarak bölgede sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmanın sağlanmasına katkıda bulunmak.
Ardahan ilinde sosyal kalkınma açısından önem arz eden faaliyetlerin hayata geçirilmesi, is hayatına başlamak isteyen girişimci kadın ve gençlerimizi is hayatına atılması için gerekli niteliklerin kazandırılması, iyi uygulama örneklerinin yerinde görülmesi, ilde yasana bilirlik ve yasam memnuniyet düzeyi artırmak, ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaktır.
Ardahan İlinde yasayan kadın ve genç girişimcilerin is hayatına aktif katılımlarının
sağlanması ve İlde yasayan kadınlarla birlikte genç girişimcilerin yasam kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlamak amacımızdır.

Proje sonucunda : 20 kişilik Kadın ve Genç Girişimcilerden oluşan ekibi 2 adet iyi uygulama örneğinin görülmesi amacıyla inceleme gezisi düzelenecek.
Ve 1-Girisimcilik (10 gün) , 2-Yönetim Organizasyon (6 gün), 3-Pazarlama ve Satıs (6 gün), 4-IK Yönetimi (6 gün)
5-Müsteri Memnuniyeti (6 gün) eğitimi verilecektir.

3.PROJE
Projenin Adı: SODES BENİM AŞIM EKMEĞİM
Bütçesi : 119.402,00 TL
Destekleyen Kurum : Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES)
Projenin Amacı : Proje, Ardahan il geleninde istihdam edilebilirliği artırmak, ildeki ihtiyaçlara uygun alanlarda nitelikli işgücünü yetiştirilmesini ve mesleki bilgi ve becerilerin geliştirmesini amaçlamaktadır.
Proje sonucunda : Proje kapsamında aşağıdaki kurslar açılacaktır.
1. Bilgisayarlı muhasebe eğitimi
2. Kuaför, epilasyon, cilt bakımı kursu
3. Bilgisayar işletmenliği kursu
4. Çağrı merkezi operatörlüğü kursu
5. Garson/komi yetiştirme kursu
  • ATSO DAN 3 PROJE DAHA