Ardahan
Odamızdan Haberler

SERHAT ŞEHİRDEN ULU ŞEHİRE ARDAHAN BURSA KARDEŞLİK İKİ İLİMİZİN BELEDİYE BAŞKANLARI TARAFINDAN İMZALANDI.

  • 06.04.2015
  • ATSO
Bursa Ardahan Dernekleri Federasyonu’nun ev sahipliğinde Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Posof İlçe Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Zekai Aydın ve yönetim kurulunun katıldığı heyet, Sabah saat 10:30 da Bursa Valisi Münir Karaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Vali Karaoğlu: "Serhat Şehrimiz ile Ulu Şehrimizin Kardeşliğin de ötesinde bir iş birliği yapma zamanı gelmiştir" dedi.

Bursa'da yaşayan Ardahanlıların sayısının Ardahan'dakini geçtiğine vurgu yapan Vali Karaoğlu: “Öncelikle Ardahan’dan Ulu Şehir Bursa’ya gelen Ardahan Valisi değerli meslektaşım Ahmet Deniz Bey’e, Ardahan Belediye Başkanımız Faruk Köksoy Bey’e, Ardahan Ticaret ve Sanayi odası Başkanımıza hoş geldiniz diyorum. Bursa ve Ardahan birçok ortak noktası olan iki ilimiz medeniyet tarihimizde, kültürel tarihimizde, bu kardeşliğe sıkça rastlarız. Artık Bursa'da yaşayan Ardahanlıların sayısı Ardahan'dakini geçtiğine göre iki şehrin kardeşliğin ötesinde iş birliği yapma zamanı gelmiş demektir. Ben inşallah bu işbirliğinden her iki şehrinde istifade etmesini temenni ediyorum" dedi.

Ardahan Valisi Ahmet Deniz'de: "Bugün burada Serhat Şehirden Ulu Şehrimize kardeşlik protokolü yapmak için buradayız. Bursa bizim medeniyetimizin en önemli değerlerinden bir tanesi. Osmanlı İmparatorluğu'na Başkentlik yapmış, Emir Sultan Hazretlerinin manevi hatırası olan bir şehrimiz. Burada olmak bizim için çok önemli. Bu güzel ev sahipliği için Sayın Valimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu kardeşliğin sonucunda güzel şeyler olmasını temenni ediyorum" dedi.

Bursa Ardahan Kardeşlik imzaladı’ Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Ardahan Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzalandı. Bursa ile Ardahan arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik alanlardaki diyaloğu güçlendirmeyi hedefleyen kardeşlik protokolünü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy imzaladı.
Bursa ile Ardahan arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik alanlardaki diyaloğu güçlendirmeyi hedefleyen kardeşlik protokolünü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy imzaladı.

‘Daha sağlıklı ve daha yaşanabilir, marka bir kent’ hedefiyle Bursa’yı geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin diğer şehirleriyle kardeşlik bağlarını da güçlendirmeye devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin dostluk eli, artık Ardahan’a dek uzanıyor. Bursa ile Ardahan arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik alanlardaki diyaloğu güçlendirmeyi hedefleyen kardeşlik protokolü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy tarafından imzalandı. Heykel ’deki Tarihi Belediye Binası’nda gerçekleştirilen protokol, Bursa ile Ardahan’ı daha da yakınlaştırdı.

Bursa değişimin öncüsü
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2010 yılından bu yana Bursa ile Ardahan arasında sürdürülen kardeşlik diyaloğunun daha da gelişmesi hedefiyle protokol gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Altepe, Türkiye’nin tüm şehirlerinin gelişmesini hedeflediklerini vurgulayarak, “Bursa, Türkiye’nin en hızlı gelişen kentleri arasında yer alıyor. Bursa’daki değişim ve gelişimin diğer kentleri de desteklemesi ve örnek olmasından yanayız” dedi.

Başkan Altepe, Bursa’nın Ardahan’ı da güçlendirecek adımları atacağına işaret ederek, “Bursa ile Ardahan arasında sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda işbirliğinin gelişmesi, karşılıklı olarak kalkınmanın sağlanması ve deneyim ve birikimlerin paylaşılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Gün geçtikçe Ardahan’ın gelişiminde Proje ve yatırımlarıyla Ardahan’ı bölgenin gelişen öncü illeri arasına yer alması için mesai mefhumu gözetmeyen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy da Bursa’daki hızlı değişim ve gelişimi yakından izlediklerini ifade ederek, “Başkan Altepe’nin Bursa’da turizmin, tarihi eserlerin ve ekonominin gelişmesi noktasındaki yatırımlarını yakından takip ediyoruz. Bizler de bu tecrübelerden faydalanmak istiyoruz” dedi.

Bursa’da Ardahan nüfusu kadar Ardahanlı vatandaşın yaşadığını belirten Köksoy, “Bu nüfus Bursa’ya çok ciddi katkı sağlıyor. Bursa’nın da Ardahan’a katkı sağlamasını istiyoruz ve bu sinerjinin doğacağına inanıyoruz” diyerek, Ardahan’a kazandırılacak bir araç terminali için de Bursa’dan destek istedi.
Bursa’da bulunan heyet daha sonra İnegöl İlçesinde Posof’ lu İş adamı Fahrettin kara ve oğlu Mustafa Kara’nın yapmış olduğu SEKA Yapı Market ve Osmanlı Sarayı Düğün salonu adlı iş yerinin Açılışına katılarak Kurdele kestiler.
  • SERHAT ŞEHİRDEN ULU ŞEHİRE ARDAHAN BURSA KARDEŞLİK İKİ İLİMİZİN BELEDİYE BAŞKANLARI TARAFINDAN İMZALANDI.
  • SERHAT ŞEHİRDEN ULU ŞEHİRE ARDAHAN BURSA KARDEŞLİK İKİ İLİMİZİN BELEDİYE BAŞKANLARI TARAFINDAN İMZALANDI.
  • SERHAT ŞEHİRDEN ULU ŞEHİRE ARDAHAN BURSA KARDEŞLİK İKİ İLİMİZİN BELEDİYE BAŞKANLARI TARAFINDAN İMZALANDI.
  • SERHAT ŞEHİRDEN ULU ŞEHİRE ARDAHAN BURSA KARDEŞLİK İKİ İLİMİZİN BELEDİYE BAŞKANLARI TARAFINDAN İMZALANDI.