Ardahan
Odamızdan Haberler

ATSO EV SAHİPLİĞİNDE “Turizm Çalıştayı” YAPILDI

  • 24.12.2014
  • ATSO
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından “Turizm Çalıştayı” yapıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılan çalıştaya, Vali Ahmet Deniz, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, ATSO Başkanı Çetin Demirci, Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve esnaflar katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Ahmet Deniz, kalkınmada bölgelerin kendine has özelliklerinin önem taşıdığını belirterek, “Her ülkenin, her bölgenin, her yörenin bir kalkınma stratejisi var. Tabi bunda en önemli şey o bölgenin potansiyelidir. Mevcut potansiyelin tespit edilmesinin ardından, neler yapılabileceği yönünde yol çizilir. Dünyanın bir çok yerinde çok farklı ülkelerde çok başarılı örnekler vardır. Bizim ilimiz nezdinde baktığımız zaman tarım, hayvancılık ve arıcılık faaliyeti konusunda çok ciddi potansiyellerimiz vardır. Bunların dışında özellikle son 15 yıldır Türkiye, turizm alanında dünyaya örnek gösterilebilecek bir trend yakaladı. Bu demek oluyor ki, Türkiye ciddi bir turizm tecrübesine sahip olmuştur. Ardahan’a baktığımız zamanda, tarihiyle, doğasıyla, tabiatıyla, coğrafyasıyla muhteşem değerlere sahiptir. Turizm artık kum, deniz, güneş üçgeninden ziyade yavaş yavaş kültür ve doğa turizmi dediğimiz alanlar oluşmaya başladı. Bizim de Ardahan olarak asıl hedefimiz, bu doğayı turizme açmaktır. Burada bize lazım olan en önemli şey, kaliteli yatak ve kaliteli servistir. Kalite ile birlikte tanıtıma da önem vermek zorundayız. İlimizin tanıtımı için 2015 yılında önemli çalışmalarımız olacaktır. Ardahan serhat şehrimizdir. Sevginin, hoşgörünün bir arada yaşandığı çok güzel bir coğrafyadır. Göç olgusunu da bir şekilde sosyal hayatı iyileştirerek, kültürel faaliyetler gerçekleştirerek aşmak için çaba sarf edeceğiz. Bu çalıştayın, belirttiğimiz sorunların çözümü noktasında hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Vali Deniz’in konuşmasının ardından SERKA’nın Kalkınma ve Ar-Ge uzmanları tarafından Ardahan’ın turizm potansiyelleri hakkında geniş kapsamlı sunumlar yapıldı.
  • ATSO EV SAHİPLİĞİNDE “Turizm Çalıştayı” YAPILDI