Ardahan
Odamızdan Haberler

Ardahan Tso'dan Moldova İş Gezisi

  • 15.11.2019
  • ATSO

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, 7 – 11 Kasım 2019 tarihleri arasında Moldova özerk cumhuriyeti Gagavuzya’nın başkenti Komrat’a Yurt Dışı İş Gezisi düzenlendi. Oda Üyelerimiz ve Yönetim Kurulu başkanından oluşan 16 kişilik kafile ile gerçekleştirilen gezi bir dizi temaslar ve ikili iş görüşmeleri ile tamamlandı.
Komrat’ta ki ilk toplantı Gagavuzya Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi. Toplantıda Gagavuzya Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine Ardahan TSO ve Ardahan ilinin ekonomik ve sosyal durumuna ait bilgiler verilirdi. Görüşmelerde karşılıklı olarak ihracat ve ithalat faaliyetleri ve yatırım fırsatları kapsamında ihtiyaç duyulan ürünler ve sektörlerle ilgili bili alışverişi gerçekleştirildi. Ayrıca Komrat’ta bulunan teknopark ve süt ürünleri fabrikalarına ziyaret gerçekleştirilerek heyette yer alan Türk iş insanlarımızın gerçekleştirilen ticaretteki payı ve yeri hakkında detaylı sunum gerçekleştirildi.
Gezinin ikinci gününde ATSO Heyeti Gagauzya Uluslararası Yatırım Foruma katıldı. Programa katılan Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Başkanı İrina Vlah ATSO heyetiyle bir araya geldi. Başkan Vlah heyete yaptığı konuşmada “Türk iş adamlarının buraya gelmesini istiyoruz. Türk yatırımcıları ikna etmek için çalışıyoruz. . Bizim serbest ekonomik bölgemiz bulunmaktadır. Bu bölgede yapılan yatırımlar için kanunlarımızca belirlenen sürede vergi ödenmesi söz konusu değildir. Ayrıca Türk iş adamlarının yatırımlarına her türlü desteği sunmaktayız. Var olan coğrafi konumumuz itibariyle batı ile doğu arasında bir köprü konumundayız. Türk iş adamları burada ürettiklerini batıya kolaylıkla satabilirler. Ulaşım açısından önemli avantajlara sahip bulunmaktayız” dedi. Forumda söz alan ATSO başkanı Demirci ise “ Sayın başkanın böyle bir toplantıda bizlerle bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, Heyetimizle birlikte Moldova’daki iş yapma imkanını yerinde görmenin önemli bir deneyim olduğunu, burada edindikleri izlenim ve bilgileri Ardahan’da ki iş çevrelerine daha iyi tanıtmak istediklerini, görüşmelerde her iki tarafın firmaları arasında verimli ikili görüşmeler gerçekleştirildiğini ve bunların en kısa zamanda uygulanabilir çalışmalarla sonuçlanmasını temenni ettiğini” söyledi.
Heyet 12 Kasım tarihinde ilimize dönerek, böylesine bir fırsatın kendilerine sağlanmasından duydukları memnuniyeti Ardahan TSO başkanına ileterek teşekkür ettiler.

  • Ardahan Tso'dan Moldova İş Gezisi
  • Ardahan Tso'dan Moldova İş Gezisi
  • Ardahan Tso'dan Moldova İş Gezisi
  • Ardahan Tso'dan Moldova İş Gezisi
  • Ardahan Tso'dan Moldova İş Gezisi
  • Ardahan Tso'dan Moldova İş Gezisi
  • Ardahan Tso'dan Moldova İş Gezisi