Ardahan
Odamızdan Haberler

Ardahan'da turizm sektörünün sorunları çalıştayda tartışıldı

  • 24.06.2019
  • ATSO
Turizm Çalıştayı’nda Ardahan’ın değerleri anlatıldı
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ile Serhat Kalkınma Ajansı ortaklaşa yapılan Turizm Çalıştayı’nda ilimizin eşsiz doğal güzellikleri, zengin tarihi geçmişi ve kültürüyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu gösterildi.
Ardahan ’ın önemli bir turizm merkezi haline gelmesi için Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde yapılan çalışmaları katılımcılarla paylaşan Başkanı Çetin DEMİRCİ ilimizde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu alandaki çalışmaları desteklemeye hazır olduklarını kaydetti.
Çalıştayın amacı dile getirildi
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ile Serhat Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Turizm Çalıştaya Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber, TSO Başkanı Çetin Demirci, Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı ve Daire Başkanı Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Turizm Genel Müdürü ve yetkilileri,Türsab,Turob ,Gastronomi Derneğinden ve Turizm Sektör Temsilcileri, Gürcistan ve Acara Özerk Cumhuriyetinden gelen misafirler katıldı.
Ardahan 'ın turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, gerekli düzenlemeleri yapmak, ihtiyaç analizini çıkarıp geliştirmeye ve yön vermeye katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen "Turizm Çalıştayı" üç gün sürdü ilk iki günü Gürcistan ve Türsab,Turob ,Gastronomi Derneğinden ve Turizm Sektör Temsilcileri ilimizin tarihi ve kültürel yerleri gezdirilmesi yöresel yemekleri tanıtılması ardından programın son günü çalıştay kısmıyla tamamlandı.
Ardahan’ın turizm geleceği masaya yatırıldı
Çalıştay’ın sabah bölümünde oluşturulan masalarda moderatörler eşliğinde folklorik değerler ve geleneğin büyük ölçüde korunduğu, yerel yaşam tarzıyla doğanın tarihin ve kültürün iç içe geçtiği Ardahan’ın turizm geleceği masaya yatırıldı.
Ardahan 'ın turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, gerekli düzenlemeleri yapmak, ihtiyaç analizini çıkarıp geliştirmeye ve yön vermeye katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen "Turizm Çalıştayı" öğleden sonraki bölümü ATSO Başkanı Çetin DEMİRCİ’nin açılış konuşmasıyla başladı.
Demirci’’ Ardahan ekonomik faaliyetleri sınırlı olan ve geleceğini turizmde arayan bir şehirdir. Turizm enformasyon bürosu ve turizm rehberi olmayan,bir kentte turizmi masaya yatırmak çok büyük bir inololidir önem arz ediyor. Ardahan’ımızda sanayi yok ekonomik yapımızı güçlendirmek, göçü durdurmak, yeni iş alanları yaratmak için turizm tarım ve hayvancılıktan sonra gelen en önemli değerimizdir.
İlimiz, mevcut turizm ekonomisini bugün bulunduğu düzeyin çok ötesine taşıyabilecek potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin turizm ekonomisinin büyütülmesine katkı sağlayacak şekilde harekete geçirilmesi için, turizme konu olabilecek değerlerin tespit ve tescili, onarım ve korunması, bilgilendirme ve tanıtımı alanlarında yoğun çalışmaların sürdürülmesi gerekmektedir. Bunun yanında, turizmin sosyal ve toplumsal tabanının genişletilmesine dönük çabalar ile il turizm stratejisinin belirlenmesinde katkı sağlayacak tartışma ve bilgi paylaşımının gerçekleştirilebileceği zemin oluşturularak, canlı tutulması önem arz etmektedir. İlimizin sahip olduğu turistik değerlerin tanıtımı, bu varlıkların bizatihi kendileri kadar önem taşımaktadır.’’ Şeklinde konuştu.
Açılış konuşması ardından il protokol ve çalıştay’a katkı sunmak için ilimize gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı ve Daire Başkanı Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Turizm Genel Müdürü ve yetkilileri,Türsab,Turob ,Gastronomi Derneğinden ve Turizm Sektör Temsilcileri, Gürcistan ve Acara Özerk Cumhuriyetinden gelen misafirler konuşmalarıyla devam etti.
Katılımcılar ilimizin doğal zenginliğiyle harmanlandığı bir cazibe merkezi olduğunu dile getirilen açıklamalarda Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasına turizmin gelişmesi adına yaptığı çalışmaları dile getirdiler.
Çalıştayda, sektör temsilcilerinin karşılaştıkları sorun, talep ve önerileri ilgililer tarafından notlar alınarak görüşüldü ve mevzuatlar çerçevesinde gerçekleştirilen ve gerçekleştirilebilecek konulara açıklık getirildi.
Çalıştayın sonuç bildirgesinin önümüzdeki günlerde katılımcılara ve Ardahan halkına sunulacağı belirtilirken, Turizm Çalıştayı ATSO Başkanı Çetin DEMİRCİ’nin kapanış konuşması ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
  • Ardahan'da turizm sektörünün sorunları çalıştayda tartışıldı
  • Ardahan'da turizm sektörünün sorunları çalıştayda tartışıldı
  • Ardahan'da turizm sektörünün sorunları çalıştayda tartışıldı