Ardahan
Odamızdan Haberler

ATSO ile Acara Ticaret ve Sanayi Odası Kardeşlik Protokolü İmzaladı.

  • 24.06.2019
  • ATSO
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ile Acara Ticaret ve Sanayi Odası 21 Haziran Cuma günü Kardeşlik Protokolü İmzaladı.
Kardeş Oda Anlaşması Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ ve Acara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamaz Shavadze arasında imzalandı.
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Ardahan Turizm Çalıştayına davet edilen Acara Ticaret ve Sanayi Odası Heyet olarak katılım gerçekleştirdiği Ardahan ‘da daha önce altyapısı oluşturulan ve ilişkilerin üst düzeylere taşınması vesilesiyle karşılıklı olarak üyelerin fayda sağlamaları, yurtdışı ve piyasalarda mal satmaları, üretmeleri ve işletme sahibi olmalarında karşılaşacakları güçlüklerin giderilmesi yardımcı olunması, her iki odanın bilgi ve tecrübe aktarımı yoluyla profesyonel uluslararalılaşma hizmetlerinin verilebilmesine dair kapasite oluşturulması amaçlı Kardeşlik Protololü imzalandı.
Protokol töreni sonrasında Acara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve Meclisinden oluşan Heyet Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasında ağırlanarak her iki şehrin ekonomik yapısı hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.
ATSO Başkanı DEMİRCİ Ardahan TSO olarak Acara TSO’yu ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, Kardeş oda anlaşmasının her iki şehir ve ülke için hayırlı olmasını dileyen Demirci , her iki şehirde faaliyette bulunan işadamları arasında işbirliklerinin olması için kurumsal olarak çabalayacaklarını Türkiye’den Batum’a yatırım yapmak isteyen birçok üye firmaların bulunduğunu fakat güvenlik nedeni ile endişe ve çekinceler yaşandığını,, küçük ve orta ölçekli işletmelerin Gürcistan’da yatırım yapabilmeleri için Acara Ticaret ve Sanayi Odasının destek ve yönlendirmelerine ihtiyaç duyulduğunu ve kendilerinden yardımcı olmalarını istediler.
Demirci sözlerine devam ederken, Türkiye’den Gürcistan’a turist olarak giden vatandaşlarımızın gümrük işlemlerindeki uygulama ve kontrollerde kişilerin kullandıkları ilaçlar konusunda sıkıntı yaşandığını, bu konuda gerekli uyarıların yapılmasını, iki ülke arasında ilaç bedelleri konusunda çok fark olduğunun bildiğini ve bunun usulsüz işlemlere açık olduğunu, uygulamanın kişilerin acil durumları veya kronik hastalıkları hesap edilerek daha duyarlı olunması gerektiğini ve bu konuda insanlara zorluk çıkartılmaması gerektiğini söylediler.
Sayın Shavadze, Acara TSO olarak Ardahan ‘da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, “Türkiye ziyaretlerinde bazı illerde gürcü mahalleleri ve gürcü sokakları bulunduğunu gördüm, bizim dinimiz ayrı fakat bizler arasında kan bağı bulunmakta. Gerçekleştirdiğimiz bu kardeşlik protokolü ile işadamlarımız arasında köprü kurarak ticari ilişkilerimizi geliştireceğiz, birlik ve beraberliğimiz sözde kalmayıp gerçeğe dönüşecek. Türk işadamlarının ülkemizde çok büyük yatırımları bulunmakta. Ben daha çok Ardahan’lı işadamlarımızı ülkemizde görmek isterim, Shavadze ayrıca, ülkelerinde teşvik sisteminin olmadığını fakat sembolik fiyatlarla yer tahsisinde bulunduklarını ve cüzi miktarda vergi uygulamasının olduğunu dile getirer, AB ile serbest ticaret anlaşmaları için çalışmalarının da devam ettiğini belirttiler.
  • ATSO ile Acara Ticaret ve Sanayi Odası Kardeşlik Protokolü İmzaladı.
  • ATSO ile Acara Ticaret ve Sanayi Odası Kardeşlik Protokolü İmzaladı.