Ardahan
Odamızdan Haberler

MESLEKİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ YÜRÜTME KURULU İLK TOPLANTISINI YAPTI

  • 10.05.2019
  • ATSO


Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında 26/02/2019 tarihinde imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü hükümleri gereğince düzenlenen protokol yürütme kurulu bir araya geldi.

Odamız toplantı salonunda gerçekleştirilen yürütme kurulu toplantısına Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Çetin DEMİRCİ , Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aytürk DÜNDAR , Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Aşkın KIZILKAYA ,Milli Eğitim Müdürlüğü temsilen Şube Müdürü Soner AYDIN, Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Perihan ŞAHİN Katıldı.

Bu proje ile mesleki eğitimin dinamik, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanması sağlanacak. Eğitim içerikleri TOBB ETÜ desteğiyle hazırlanacak ve lise eğitimini tamamlayan gençler nitelikli eleman pozisyonunda iş sahibi olabilecek.

ilimizde Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu proje kapsamına alınmıştır.

YENİ DÖNEM NE GETİRECEK?

TOBB, Oda ve Borsalar tarafından okullarda “AR-GE ve Tasarım-Beceri Atölyeleri” kurulacak,
Başarılı öğrencilere burs verilecek,

Öğrencilere, TOBB’a bağlı oda ve borsalara üye işyerlerinde staj ve iş imkânı sağlanacak,

Okul yöneticilerine ve öğretmenlere eğitim verilecek,

İllerde MEB teşkilatı ve Odamız tarafından Protokol Yürütme Kurulu oluşturularak Başkanlığını odamız tarafından yürütülecektir.

Protokol Yürütme Kurulu, yerelde sanayinin ve insan kaynağının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, okul yönetimlerini ve müfredatı şekillendirecek çalışmalar yapacak,

Müfredat özel sektörün talepleri doğrultusunda yenilenecek,

Merkezde MEB, TOBB ve TOBB ETÜ’den oluşan Proje Danışma Kurulu, Protokol Yürütme Kurulu kararlarının uygulanmasını ve genel koordinasyonu sağlayacak.

  •  MESLEKİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ YÜRÜTME KURULU İLK TOPLANTISINI YAPTI