Ardahan
Odamızdan Haberler

ARDAHAN STK’LARDAN KINAMA MESAJI

  • 24.04.2019
  • ATSO
ATSO Başkanı Çetin Demirci, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Morkoç, Şoförler Odası Başkanı Asim Özer, Ziraat Odası Başkanı Latihşah Sural, Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu ve Ardahan Gazeteciler ve Foto Muhabirleri Cemiyeti Başkanı Özkan Karakaya imzasıyla yayımlanan açıklamada, Türkiye’de son zamanlarda yaratılan kutuplaşma politikasının ülkeye zarar verdiğinin altı çizildi.



20 Nisan’da Hakkari’de şehit olan dört askerimizin acılarının üzerine, dün Ankara Çubuk’ta şehit cenazesinde Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının üzüntüsü eklenmiştir.
Bir cenaze töreninin protesto ve linç saldırısına dönüştürülmesini şiddetle kınıyor, saldırının aydınlatılmasını ve sorumluların yargıya hesap vermesini bekliyoruz. Bu saldırı Türkiye demokrasisine, hukuk devleti ilkelerine ve millet vicdanına karşı yapılmış, Türkiye’yi dünya kamuoyu gözünde küçük düşüren, herkesin ciddi alarak üzerinde düşünmesi gereken bir saldırıdır.
Bugün halen sosyal medyada ve bazı basın organlarında nefret dilinin ve kışkırtmanın devam ettiğini, bu gerilim siyasetinin milletimizi kutuplaşmaya sürüklediğini üzüntüyle görüyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, “Ülkemizin bekasını ilgilendiren meselelerde, siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak, 82 milyon hep birlikte ‘Türkiye İttifakı’ olarak hareket etmeliyiz. Vatandaşlarına ve kardeşlerine güven veren bir Türkiye için hep beraber elimizi taşın altına koymalıyız” dediği bir ortamda bu olayın olması bizi derinde üzmüştür.
Devlet ve siyaset adamlarımız artık her söze dikkat etmeli, ülkemizin geleceğini tehlikeye atan nefret ve kutuplaşma sürecini sona erdirmeye katkı yapmalıdır. Bütün yetkililerin ve bütün siyasi partilerin bu olaydan gerekli dersi çıkarmalarını, acil olarak itidal ve uzlaşma çağrısı yaparak bir araya gelmelerini diliyoruz.

Ayrıca terörün ve bu tür olayların nereden gelirse gelsin kime karşı yapıldığına bakılmaksınız karşıda birlik olma zamanıdır.
  • ARDAHAN STK’LARDAN KINAMA MESAJI