Ardahan
Odamızdan Haberler

DAMAL BEBEĞİ TİFLİS’TE TÜRK VE GÜRCÜ GELENEKSEL ‘’BEZ BEBEKLERİ ‘’SERGİSİNDE

  • 10.04.2019
  • ATSO
Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, Türk ve Gürcü kültüründe önemli bir yere sahip olan geleneksel bez bebekler sergilendi.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde, Türk ve Gürcü geleneksel bez bebekleri sergilenirken aynı zamanda Türk ve Gürcü uzmanlardan oluşan ekip, bez bebeklerin yapımıyla ilgili bilgiler verdi.


Programa, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren YAZGAN, YEE Tiflis Koordinatörü Ali OĞUZHAN Yüksel, büyükelçilik yetkilileri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tiflis Koordinatörü Necla DEMİRDAĞ, Damal Kaymakamı Yasin YUNAK, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi prof. Dr. Gülsün AKDEMİR EVRENDİLEK , Damal Bebeği Ustası Fidan ATMACA ile diğer davetliler katıldı.


Büyükelçiliğin desteğiyle YEE tarafından gerçekleştirilen programın açılışında bir konuşma yapan Büyükelçi Yazgan, bez bebeklerin yapımının bir kadının emeğinin değerlendirilmesi bulundu ayrıca Programa katılan Gürcü sanatçıları Türkiye'ye davet etmiştir.

Programda ayrıca birer konuşma yapan Yüksel, Yunak ve Akdemir de bugün düzenlenen etkinliğin Türkiye ile Gürcistan arasındaki mevcut güçlü ilişkilerin kültür alanında daha da güçlendirilmesine vesile olacağını kaydetti.


Konuşmaların ardından Ardahan'ın Damal ilçesinden Tiflis'e gelen bez bebek ustası Fidan Atmaca ile Gürcü uzmanlar bez bebeklerin yapımı konusunda atölye çalışması gerçekleştirdi.

  • DAMAL BEBEĞİ TİFLİS’TE TÜRK VE GÜRCÜ GELENEKSEL ‘’BEZ BEBEKLERİ ‘’SERGİSİNDE
  • DAMAL BEBEĞİ TİFLİS’TE TÜRK VE GÜRCÜ GELENEKSEL ‘’BEZ BEBEKLERİ ‘’SERGİSİNDE
  • DAMAL BEBEĞİ TİFLİS’TE TÜRK VE GÜRCÜ GELENEKSEL ‘’BEZ BEBEKLERİ ‘’SERGİSİNDE