Ardahan
Odamızdan Haberler

ARDAHAN TİCARET VE SANAYI ODASI HOPA TİCARET VE SANAYİ ODASINI ZİYARET ETTİ

  • 14.04.2014
  • ATSO

  Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Odamızı ziyaret etmek amacıyla misafirimiz oldular. Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Osman AKYÜREK misafirleri toplantı salonunda karşıladıktan sonra ziyaretin amacı ile İlgili Ardahan Ticaret Odası Başkanı Çetin DEMİRCİ açıklamalarda bulundu. Açıklamada bu ziyaretin aslında seçimlerden hemen sonrasında aslında düşünüldüğü ancak bazı nedenlerden dolayı ertelendiğini bildirdi. Bu esnada ziyaretin ana sebebinin ise 1989 yılından beri açık olan Sarp Gümrük Kapısının aynısının yakında Çıldır da hizmete girecek olmasından dolayı Oda olarak bilgi ve belgelerimizden faydalanılma olduğu belirtildi. Yönetim Kurulu Osman AKYÜREK Çıldır kapısının Yöreye Ekonomik olarak çok şey katacağı inancında olduğunu belirterek ancak alt yapının şimdiden sağlamlaştırılması gerektiğini söyledi. Devamında ise karşılıklı olarak Gümrük içi çalışmalar ve gümrük dışı çalışmalar hakkında soru cevap şeklinde geçen diyalogun ardından her iki Oda mensupları birbirlerine plaket ve hediyeler vererek Odamızdaki ziyaret sona ererek hep birlikte Sarp Gümrüğüne gidilerek GTİ Genel Müdürü Ali Ulvi DİNÇ ve Sarp Gümrük Müdürü Nergis TUNAYDIN’ı ziyarette bulunuldu.

 
   GTİ Genel Müdürü Ali Ulvi Dinç’in sıcak karşılamasıyla başlayan koyu sohbet resmi konular hakkında bilgi paylaşımıyla devam etti. Bu bilgiler Ardahan Ticaret Odası başkanı Çetin Demirci ve beraberindekiler için Hopa Ticaret Odası’ndan aldıkları değerli bilgilerle harmanlama şansı sağladı. Ardahan Ticaret Odası tüm işleyiş hakkında genel bilgi edinme fırsatı bulmasının yanı sıra kendilerde açılacak olan Çıldır sınır kapısı hakkında bilgi paylaştı. Bunun yanı sıra Hopa TSO yönetim kurulu başkanı Osman Akyürek gümrüğümüzde yaşanan bazı sorunlara genel çerçevesiyle değindi. GTİ başkanı Ali Ulvi Dinç de kendi karşılaştığı sorunlara değinirken Gürcistan tarafındaki kuralların sıkılığına dikkat çekti ve bazı örneklerle sorunların kaynağına atıflarda bulundu. Tüm noktaları dikkatle dinleyen Ardahan Ticaret Odası heyeti son dönemde yaşanan ilaç yasaklarıyla ilgilide bilgi edinme şansı buldu. Daha sonra ziyaretçiler Gümrük Müdüresi Nergis Tünaydın’ı ziyaret etmek için odadan ayrıldı.

 
   Ofisinde ziyaret edilen Gümrük Müdüresi Nergis Tünaydın ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Nergis Tünaydın yaşanan küçük aksiliklerin uzun tır kuyruklarına yol açtığını belirtirken bugün yaşanan grev sorunu hakkında da bilgi verdi ve sorunun çözüldüğünü bildirdi. Bu esnada Hopa TSO yönetim kurulu başkanı Osman Akyürek de oda olarak sınır kapısında yaşanan tüm sorunlarla ilgilenildiğini dile getirdi. Bunun yanı sıra Ardahan Ticaret Odası başkanı Çetin Demirci kendi illerindeki sınır kapısının tamamlanmak üzere olduğunu yaklaşık dört ay sonra açılacağını dile getirdi. Tüm taraflar sohbetten ve ziyaretten duydukları memnuniyetlerini dile getirerek odadan ayrılındı.
   Kardeş oda ziyaretçilerimiz Hopa TSO yönetim kurulu başkanı Osman Akyürek ve meclis üyeleri tarafından gümrükten Hopa’ya dönüldükten sonra uğurlandı.





  • ARDAHAN TİCARET VE SANAYI ODASI HOPA TİCARET VE SANAYİ ODASINI ZİYARET ETTİ