Ardahan
Odamızdan Haberler

ATSO AKREDİTASYON OLMA YOLUNDA

  • 05.02.2019
  • ATSO
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası, kalite standartlarını yükseltiyor
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği akreditasyon kuruluna yaptığı “Akreditasyon Başvurusu” kabul edildi.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği tarafından yürütülmekte olan ‘Akreditasyon Projesi’ kapsamında Oda ve Borsalarda sunulan hizmetlerin kalite ve çeşitliliğinin artırılarak Avrupa standartları seviyesine ulaşılmasını sağlamak olduğunu belirtti.
DEMİRCİ , “Odamızın içinde yer aldığı 14.dönem başvurularının değerlendirildiği toplantıda, kriterlerimiz uygun bulundu. ATSO artık, 14.dönemde başvurusu kabul edilen 13 oda ve borsa arasında yer almaktadır” dedi.
Başkan DEMİRCİ Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi çalışmaları kapsamında TOBB tarafından Ankara’da düzenlenen 14. dönem sürecine başvurusu kabul edilen Oda/Borsaların Genel Sekreter ve Akreditasyon Sorumlularına yönelik düzenlenen eğitime Odamız adına Genel Sekreter Aşkın KIZILKAYA katılmıştır.
Başkan Çetin DEMİRCİ ,Akreditasyon sistemini işler hale getirmek üzere Oda yönetimi ve personeli olarak gayretle çalışmaların sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Akreditasyon Sistemi Nedir?

Sistemin amacı, Türk Oda/Borsa Sisteminin; Oda/Borsalarımız arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, Oda/Borsa Sistemimizin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, Oda/Borsa Sistemlerinin birbirine yakınlaşmanın sağlanması suretiyle Avrupa Oda/Borsa Sistemine uyumunun sağlanmasıdır.

Bu çerçevede, Birliğimiz; EUROCHAMBRES ve İngiltere Ticaret Odası (British Chamber of Commerce) işbirliği çerçevesinde İngiltere ve Almanya Oda sistemlerinin en iyi uygulamalarını dikkate alarak, 2001 yılında Oda Akreditasyon Modelini geliştirmiş ve 2005 yılına kadar projeyi İngiltere Ticaret Odası ile birlikte yürütmüştür.

Oda Akreditasyon Modeli 2005 yılından itibaren Birliğimiz tarafından yürütülmüş olup, 2008 yılında yapılan çalışmalar sonucunda Borsalar da sürece dahil edilmiş ve model kapsamındaki çalışmalar TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi olarak uygulanmaya başlamıştır.

  • ATSO AKREDİTASYON OLMA YOLUNDA
  • ATSO AKREDİTASYON OLMA YOLUNDA
  • ATSO AKREDİTASYON OLMA YOLUNDA