Ardahan
Odamızdan Haberler

ATSO 'DAN FİLİSTİNE DESTEK AÇIKLAMASI

  • 18.05.2018
  • ATSO
FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ VE YAPILANLARI KINIYORUZ AÇILMASI
Dünyanın en kadim kültür merkezlerinden biri olan, Mescid-i Aksa, Kubbetü’s Sahra gibi İslam dünyasının mukaddes mekânlarına da ev sahipliği yapan Kudüs’ü ABD Başkanı Donald Trump'ın 'İsrail'in başkenti' olarak tanıma kararını ve sonrasında, ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini uluslararası hukuku, tüm BM kararlarını ihlal ederek Kudüs’e taşımasını Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası olarak kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz.
Bu kararın uygulanmasından sonra yaşanılan, sivil ve masum insanların özgürlük değerlerinin gaspı ve ölümleriyle sonuçlandığı olaylar kamu vicdanına, evrensel ahlaka ve beşeriyetin tarihine karşı işlenmiş bir insanlık suçudur. Masum insanların katledilmesinin açıklanabilir hiçbir haklı sebebi yoktur. Bilinmektedir ki Filistin meselesi kalıcı ve adil bir çözüme kavuşmadıkça, Filistin halkına karşı adaletsiz yaklaşımlar sürdükçe, küresel huzur ve istikrar mümkün olmayacaktır.
Türkiye Cumhuriyeti olarak en küçüğünde en büyüğüne tüm ferdiyle yapılanları ve Filistin halkına yaşatılanları kınıyoruz. Dünyada sağduyu ve ortak aklın hâkim olmasını ve bu vahşetin durdurulması için ulusal ve uluslararası tüm kurum ve kuruluşların üzerine düşeni yapması gerektiğine olan inancımızı bir kez daha vurguluyoruz. Ardahan halkı ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Filistin’in ve masum halkının yanındadır.

  • ATSO 'DAN FİLİSTİNE DESTEK AÇIKLAMASI