Ardahan
Odamızdan Haberler

ATSO DAN KADIN GİRİŞİMCİLERE DUYURULUR

  • 02.11.2017
  • ATSO

 

Ardahan TSO’ dan Ardahanlı Kadın Girişimcilere Çok Önemli Bir Haber “Facebook ve TOBB’ dan Türkiye'deki kadınlar için iş birliği”

 

Facebook, kendi işlerini kuran ve yeni girişimci olmak isteyen kadınları desteklemek üzere başlattığı kapsamlı küresel projesi #SheMeansBusiness projesini Türkiye'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) , TOBB’ bağlı tüm odaların desteği ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte hayata geçirecek. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuya ilişkin açıklamasında "Birinci sanayi devriminde üretimin organizasyon biçimi kadınları ekonomide dezavantajlı bir konuma düşürmüştü. Yeni sanayi devriminde ise işler değişiyor. Kas gücünün yerini akıl ve dijital teknolojilerdeki yetkinlik almaya başladı. Bu Türkiye için büyük çok önemli bir fırsattır" dedi.​

Proje ile TOBB ve Facebook, Türkiye'nin dört bir yanındaki kendi işini kurmak isteyen kadınlara ilham vermeyi ve kadın girişimcilere işlerini bir adım daha öteye taşımaları için gerekli bilgi, beceri, bağlantı ve teknolojiyi sunmayı hedefliyor.

 

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, dünyanın yeni bir sanayi devrimini yaşadığını belirterek, birinci sanayi devriminde, 18'inci yüzyılda üretim alanında erkeklerin kadınlardan daha avantajlı olduğunu belirtti.

 

Projenin uygulanması ile ilgili detayları Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası olarak web sayfamızdan ve yerel medyadan en kısa zamanda paylaşacağız. Hedefimiz Arda han’lı kadınlarımızın iş fikirlerini başarılı bir şekilde günümüz imkânları dâhilinde hayata geçirmelerine destek olmaktır.

 

 

 

 

  • ATSO DAN KADIN GİRİŞİMCİLERE  DUYURULUR
  • ATSO DAN KADIN GİRİŞİMCİLERE  DUYURULUR