Ardahan
Odamızdan Haberler

ATSO 73. TOBB GENEL KURULUNDA

  • 01.06.2017
  • ATSO

 ATSO 73. TOBB GENEL KURULUNDA

Türkiye'nin 81 ilinden gelen delegelerin katılımıyla gerçekleştirilen mali genel kurula, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO)temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ , Genel Sekreter İbrahim TIRPANCI ve Akademik Danışman Yrd.Doç. Dr. Arzu KILIÇ  katıldı.

Hizmet şeref belgesi verildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 73. Genel Kurulu nedeniyle ilk tören Anıtkabir’de gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında, TOBB Yönetim Kurulu, Konsey üyeleri, oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.​ Buradaki törenin ardından da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde10 ve 20. yılını doldurmuş delegelere yönelik "73. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni" düzenlendi. M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, milletvekilleri ve TOBB delegelerinin katılımıyla TOBB konferans salonunda gerçekleştirilen törende 10 ve 20. yılını doldurmuş delegelere plaket verildi.

Katılım yoğun oldu

TOBB’un 73’inci Genel Kurulu ise, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirildi. Buradaki tören ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, TOBB delegeleri, camianın temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katılımıyla yapıldı.

Hisarcıklıoğlu: “Zaman, gelece odaklanma zamanı”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 73. Genel Kurulu’nda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Zaman, daha güçlü Türkiye için, dayanışma içinde olma ve geleceğe odaklanma zamanı. Türkiye’nin yarınını, bugününden çok daha güzel yapma zamanı. Yeni hükümet sistemiyle güçlenen ve hızlanan yönetimde, kararlar daha hızlı alınıp uygulanacak. Devletteki çarkların hızlanması, bürokrasinin aşılması, özel sektöre olumlu yansıyacak. Böylece ekonomide yeni bir büyüme modelini ve kalkınma hamlesini hazırlayabileceğiz” ifadesini kullandı.​ Türkiye’nin, son 15 senede müthiş bir ekonomik gelişme gösterdiğinden söz eden Hisarcıklıoğlu, artık yarına odaklanmak ve geleceğe birlikte yürümek gerektiğinin altını çizdi. Reform ateşini yeniden canlandırmanın önemi üzerinde duran Hisarcıklıoğlu, hep birlikte çalışarak yeni büyüme hikâyesini tüm dünyaya göstereceklerini bildirdi.

Daha sonra kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, TOBB'un çatısı altında Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması, büyümesi için gayret gösteren, ter döken, emek veren herkese teşekkür etti. İş dünyasının aynı zamanda bulundukları şehirlerin kanaat önderleri, sivil toplum temsilcileri olduğuna işaret eden Erdoğan, "Temsil ettiği geniş iş, fikir ve dünya görüşü yelpazesiyle bu salon, aslında Türkiye'nin yelpazesidir. İş dünyamızın lokomotifliği, itici gücü, emeği ve desteği olmadan hedefimize ulaşmamız mümkün değildir. Üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan, hep daha iyisine ulaşmak için gayret gösteren sizlerin azmi, heyecanı, enerjisi bizim için en büyük güç kaynağıdır" dedi.

Demirci Sunumunu yaptı.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ sunumunda

‘’Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Genel Kurulunun Sayın Delegeleri,

Birliğimizin 11 Mayıs 2016 tarihinde yapılan 72. Genel Kurulunda Delegeler tarafından dile getirilen sorunlar ve çözüm önerileri ile oda/borsalardan intikal eden sorunlar ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri, oda ve borsalarımızın görüşleri ve talepleri doğrultusunda hazırlanmakta ve Birliğimiz Yönetim Kurulunca bu çalışmalar Başbakan, Bakanlar ve bürokratlar ile yapılan görüşmeler ve toplantılarda ele alınarak, sorunların çözüm yolları araştırılmakta ve sonuçları takip edilmektedir. Konu hakkında yapılan işlemler Genel Kurul Çalışmaları Esasları Yönetmeliği hükümleri gereğince Komisyonumuzca sizler adına incelenmiş ve sonuçları özet halinde kitapçık olarak bilgilerinize takdim edilmiştir.

Ülkemizin ekonomik hayatının en üst ve tek yasal kuruluşu olan 365 Oda-Borsayı ve yine bunların bir milyon beş yüz bini aşkın üyesini temsil eden Birliğimizin, ülkemizin ve özellikle camiamızın sorunlarını tespit ederek çözüme kavuşturulması noktasında çalışmalarını her zaman olduğu gibi Başkanımız M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun önderliğinde büyük bir azim ve kararlılık içinde sürdürdüğünü izlemekteyiz.

Komisyon çalışmalarında katkılarını esirgemeyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU’na, değerli Yönetim Kurulu Üyelerine, Komisyonumuzun sekreteryasını yürüten ve bu raporu hazırlayan Birliğimiz Odalar Müdürlüğü personeline teşekkür ederiz.’’ Dedi.

 

 

 

  • ATSO 73. TOBB GENEL KURULUNDA
  • ATSO 73. TOBB GENEL KURULUNDA
  • ATSO 73. TOBB GENEL KURULUNDA
  • ATSO 73. TOBB GENEL KURULUNDA