Ardahan
Odamızdan Haberler

Ticaret sicil harçları ATSO 'da tahsil edilecek

  • 13.12.2016
  • ATSO

 Ticaret Sicil Harçları Ocak  ayı itibariyle Vergi Daireleri ve bankalar  yerine ATSO’dan ödenmeye başlanacak.

 

ATSO Başkanı Çetin DEMİRCİ, 2016 yılında Ticari hayatı etkileyen çok önemli yasal düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirterek, kurucular tarafından şirket sözleşmesinin ticaret sicili müdürü huzurunda imzalanabilmesine ilişkin Kanun değişikliğinin yapıldığını ve Tebliğin yayımlandığını, bundan sonra üyelerimiz notere gitmelerine gerek kalmadan Ticaret Sicil Müdürlüğümüzde şirketlerini kura bileceklerdir. Dedi.

 

10,70 Kr harç için kapı kapı gezmeye son.

 

Ticaret Sicil Harçlarının Vergi Dairesi yerine Odalara ödenmesi konusunda bir çalışma başlatan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  1 Ocak 2017 itibariyle tüm Türkiye’deki Ticaret Sicil Müdürlükleri ile birlikte harç tahsilat işlemleri odalardan gerçekleştirecek.

 

10 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşen Harç Tahsilat Sistemi eğitimine Oda Personellerinden Genel Sekreter İbrahim Tırpancı ile Ticaret Sicil Müdürü Aşkın Kızılkaya katıldıklarını ve 2017 yılı için hazır olduklarını söyledi.

 

 

1 Ocak 2017 tarihi itibari ile bir aksilik olmadığı takdirde, Ticaret Sicil Harçları, Gazete İlan Bedelleri ve Rekabet Kurumu payı odamızda tahsil edilerek izleyen ayın 15 ine kadar ilgili kurumlara yatırılacaktır.

 

"EN KIYMETLİ KAVRAM ZAMAN"

 

Ticaret sicil harçlarının odalara yatırılmasına ilişkin düzenleme hakkına açıklama yapan ATSO Başkanı Çetin Demirci şunları söyledi;  oda üyelerimiz sicil müdürlüklerinde yaptıracak oldukları herhangi bir işlem için odalar bünyesinde bulunan ticaret sicil müdürlüklerine müracaat edip, işlemi başlattıktan sonra vergi dairesine gidip harç, Bankalara ilan ve Rekabet Kurumu Payı yatırıyorlar, oradan tekrar sicil müdürlüğüne gelip işlemi tamamlıyorlardı. Bu uygulama artık sona eriyor, iş dünyası için en kıymetli kavram zamanken oda üyelerimiz  işlemlerin de zaman kazanmış oldular. Odalar üyelerden makbuz karşılığı tahsil ettikleri harçları, belirlenen periyotlarda vergi dairelerine yatıracaklar. Bu kanunun çıkarılmasında büyük emeği geçen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

  • Ticaret sicil harçları ATSO 'da tahsil edilecek
  • Ticaret sicil harçları ATSO 'da tahsil edilecek
  • Ticaret sicil harçları ATSO 'da tahsil edilecek