Ardahan
Odamızdan Haberler

Yatırım Hamlesinin Tohumları Ekildi, Sıra Meyvede

  • 01.12.2016
  • ATSO

 

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da müjdesini verdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesine ilişkin, "Cazibe merkezi fikri bile insanları heyecanlandırdığına göre, şuanda yatırım...

Yatırım Hamlesinin Tohumları Ekildi, Sıra Meyvede

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da müjdesini verdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesine ilişkin, "Cazibe merkezi fikri bile insanları heyecanlandırdığına göre, şuanda yatırım hamlesinin tohumlar atılıyor yakında meyvesini de alacağız." dedi.

Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yatırım hamlesi ile bölgenin rahat bir nefes alacağını, çok ciddi yatırımcıların bölgede yer talebine başladığını dile getirdi.

İş adamlarının yatırım için sadece teşvik yasasının yürürlüğe girmesini beklediğini belirten Demirci, "Başbakanımız Yıldırım'ın açıklamalarının ilimize yatırım yapacak olanları heyecanlandırdığı çok açık. Son bir ayda üç çok ciddi yatırımcı bizden arazi talebinde bulundu. Bunlar ayrı iş kolunda. Biri ağaç, biri ısı yalıtım, diğeri de kaynak elektrotlar üretiminde faaliyet gösterecek. Bunlar Ardahan'ı yatırım için seçtiklerini beyan ettiler. Şu an bunlar yatırıma geçmek için cazibe merkezi yasasının çıkmasını bekliyorlar." diye konuştu.

Ayrıca başka ilde yatırımı olan çok sayıda Ardahanlının da kendilerini arayıp bilgi sahibi olmaya çalıştığını söyleyen Demirci, yatırım yapacaklar hakkında da ön bilgiler elde ettiklerini kaydetti.

Demirci, Ardahan'ın yoğun talep gördüğüne, yatırım yapacakların Ardahan'da özellikle sınır kapılarını ihracat için değerlendirmeyi planladığını anlatarak, "Bizim iki sınır kapımız var. İkisi de ihracat için son derece önemli. Yatırımcı için çok cazip. Ardahan belki şimdilik fiili olmazsa da fiziki olarak cazibenin merkezi olacak. Buna inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

Üç yatırımcıdan 600 istihdam

Kente yatırım yapacak net 3 yatırımcının olduğunu belirten Demirci, "Diğerlerini saymıyorum. Söz konusu 3 yatırımcı burada yaklaşık 600 kişilik istihdam sağlayacak. Bu kişilerin beyan ettikleri kapasiteleri bu yönde. Ardahan'ın az nüfusuna göre büyük bir hareketlilik kazandıracağı kesin. Hem istihdam hem de ekonomik olarak büyük bir döngü, büyük bir etki yaratacağı açık. En azından tohumunu ektik diyebilirim, meyvesini almaya başlayacağız. Cazibe merkezi fikri bile insanları heyecanlandırdığına göre, şu anda yatırım hamlesinin tohumlar atılıyor yakında meyvesini de alacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Demirci, yatırımcıların ciddiyetini, haklarında yaptıklarını çalışma ve ön bilgi ile elde ettiklerini sözlerine ekledi.

Demirci, 02 Aralık 2016  Cuma günü Saat: 14:00 de Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası 5. katında bulunan toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlenecek olup tüm bilgi almak isteyen herkes davetlidir. dedi

 

 

 

TOPALANTI TARİHİ: 02 ARALIK 2016

TOPLANTI SAATİ    : 14:00

TOPLANTI YERİ : ATSO BİNASI 5.KAT SODES TOPLANTI SALONU 

 

  • Yatırım Hamlesinin Tohumları Ekildi, Sıra Meyvede