Ardahan
Odamızdan Haberler

ARDAHAN TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI ÇETİN DEMİRCİ ODA AİDATLARI HAKKINDA AÇIKLAMA

  • 23.08.2016
  • ATSO

31 Ekim’e kadar başvurun çağrısı

 ATSO  Başkanı Demirci, bu imkandan yararlanabilmek için üyelerin 31 Ekim 2016 tarihine kadar odamıza bir dilekçe ile başvurmaları gerektiğini bildirdi.

Çetin   Demirci  şu bilgileri verdi: Yeni düzenleme ile 30 Haziran 2016 tarihinden (bu tarih dahil) önceki alacakların tahsili ele alındığından Ekim ayında ödenmesi gereken 2016 yılı aidatlarının 2’nci taksitleri kapsam dışında. Buna göre; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih olan 19 Ağustos 2016 tarihinden önce üyelerin borç asıllarının kısmen veya tamamen ödenmiş olması halinde, ödenmiş borç asıllarına isabet eden faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri alacaklar silinecek. 

 Kısmen ödeme olması halinde, bu ödemeye tekabül eden orandaki gecikme zamları da affedilecek, ödenmemiş kısma ilişkin gecikme zamlarının silinmesi söz konusu olmayacak.

 -Taksitli ödeme imkânı

 Odamız tarafından üyenin asıl alacağı olan toplam meblağın üyenin talebi doğrultusunda azami 6 takside kadar bölünebilme imkânı var.

 Ödemelerini taksitli yapmak istemeyen üyeler ise, başvuru dilekçelerinde bu isteği belirterek, ilk taksit ödeme süresi sonuna kadar aidat borcu aslının tamamını yatırarak bu Kanun hükmünden yararlanabilecek.  

 Borçlarını taksitlendiren askıdaki üyeler için borçların tamamı ödenmedikçe müddetçe askıdan indirme işlemi yapılmayacak. Taksitlerin tamamını ödemeleri halinde ise son taksit ödeme günü itibariyle üye yönetim kurulu kararıyla askıdan indirilecek. Bu üyelerin isimleri meslek grupları ve seçmen listelerine dahil edilecek ve aidat tahakkukları yeniden başlatılacak.dedi.

 

 

  • ARDAHAN TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI ÇETİN DEMİRCİ ODA AİDATLARI HAKKINDA AÇIKLAMA