Ardahan'da Yatırım Konferansı Gerçekleştirildi.

• 13.07.2016

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Ortaklığında Ardahan Yatırım Konferansı Yapıldı.

Açılış Konuşması Yapan ATSO Başkanı Çetin DEMİRCİ ‘’ Her şeyi devletten beklemek yerine, bu bölgenin insanları olarak elimizi taşın altına sokmanın zamanı gelmedi mi?’’ diye seslendi.

Demirci, ‘’ Ardahan, orta Asya’ya uzanan ipek yolu üzerinde olup,pek çok fırsata açık bir coğrafi kavşakta yer almaktadır. Stratejik değeri yüksek olan ilimiz, son yıllarda büyük değişim,dönüşüm ve atılımlar içinde olup kabuğunu kırma sürecini yaşamaktadır. Yeni açılan Üniversitesi büyümekte olan inşaat sektörü, tamamlanma sürecindeki yolları ve altyapısı, açılmış olan yeni gümrük kapıları ile Ardahan, giderek kendi kendini aşmakta, daha yaşanılır ve yatırım yapılabilir bir şehir statüsüne kavuşmaktadır.

Şu anda hazır durumda bulunan Organize Sanayi Bölgemiz, siz değerli yatırımcıları beklemektedir. Pek çoğumuzun bildiği üzere Ardahan ili 6. Bölge’de olması sebebiyle çok cazip bir takım teşvik, hibe ve desteklerden yararlanabilmektedir. Aktaş sınır Kapısı, Gürcistan’la çok ciddi ihracat potansiyelini beraberinde getirmektedir. Siz değerli hemşerilerimizi ilimizde mevcut olan bu imkanlardan yararlanarak, Ardahan’a yatırım yapmaya davet ediyoruz.

Size olan bu davetimiz, yalnızca hemşeriliğin kendine özgü sıcak duygularına değil,aynı zamanda gayet akılcı, somut ve maddi bir temele de dayanmaktadır. Bunu özellikle bilmenizi isterim. Yani ilinize yatırım yaparak, yalnızca Ardahanlı olmanın asli gereğini yerine getirmenin huzurunu yaşamakla kalmayacak, aynı zamanda büyük kazançlar elde etme fırsatını da yakalamış olacaksınız.

Sizlerin bir zamanlar “doğduğu”, ama daha önce belki maddi imkanların yetersizliği nedeniyle “doyamadığınız” bu şehir yaşadığı son dönüşümler çerçevesinde, sizleri şimdi burada maddi kazançlar elde etmeye ve doymaya davet ediyoruz.

Geleceği hep birlikte inşa etmeye varmısınız?

Her şeyi devletten beklemek yerine, bu bölgenin insanları olarak elimizi taşın altına sokmanın zamanı gelmedi mi? Hatta geldi de geçmiyor mu? Belki bütün bunları daha önce sizde bir şekilde düşündünüz,ama her nasılsa memleketinize yatırım yapmak için somut bir fırsat çıkmadı karşınıza;

Ama şimdi size somut bir işbirliği ve yatırım teklifi sunuyoruz. Ardahan’a geldiğinizde ihtiyaç duyacağınız her türlü ticari, bürokratik ve insani desteği size burada sunacağımızı ve güçlü bir destek sistemi içerisinde iş yapma imkanlarına sahip olacağınızı özelikle belirtmek istiyoruz.

Güven, inanç, fedakarlık ve yoğun bir çalışma ile Ardahan’ı küçük bir il olmaktan çıkarıp, Türkiye içerisinde Ardahan nüfusuna kayıtlı kişi sayısı ile orantılı bir şekilde, “orta büyüklükte bir il “ hüviyetine kavuşturma imkanına sahibiz (Ardahan nüfusuna kayıtlı yaklaşık 600.000 kişi bilinmektedir. Demek ki aslında muazzam bir potansiyele sahibiz..) büyüme ve kalkınma sürecinde, sahada hep birlikte mücadele ederek, şehrimizin makus talihini hep birlikte olumluya çevirerek, güzel bir geleceği hep birlikte inşa edebilme imkanına sahibiz. Sonuçta bu memleket sizin memleketinizdir, hepimizin memleketidir ve söz konusu olan da güzel Ardahan’ımızın geleceğidir.

Burada bulunan bizim davetimize katılma inceliğini gösteren siz saygıdeğer yatırımcılar, idareciler ülke dışından gelen sevgili dostlarımız bundan böyle sizlerde birer Ardahan dostu ve Ardahanlı olarak görüyor bu çağrının içerisinde sizin de olduğunuzu belirtmekte yarar görüyorum.

Bu vesile ile bu toplantıya uzaktan yakından ülke dışından gelen herkese odam ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.

Yatırım konferansına katkılarını sunan herkese ve bu konferansın düzenlenmesinde şahsi çaba ve özverileri için özelikle CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekilimiz sayın Öztürk YILMAZ’a  saygılarımı sunuyorum.

Burada bulunan herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Adını unuttuğum katkı sunanlara şahsım ve odam adına teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

Paneller halinde gerçekleşen konferans iki gün sürdü.

• Ardahan'da Yatırım Konferansı Gerçekleştirildi.