104. ANADOLU SOHBETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

• 03.05.2016

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası, Garanti Bankası ve Dünya Gazetesi tarafından düzenlenen ‘Anadolu Sohbetleri’ isimli toplantı Ardahan Üniversitesi (ARÜ)’nde gerçekleştirildi. Şehrin ekonomisinin profesyonel kişiler tarafından değerlendirilip çözüm önerilerinin üretildiği toplantıya Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Kılıç, Ardahan Sanayi ve Ticaret Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, akademisyenler, iş adamları ve Ardahan Halkı katıldı. Programda İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat, Turquia.com Genel Müdürü İskender Çayla, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ve Kentsel Strateji Kurucu Ortağı Faruk Göksu konuşmacı olarak yer aldı.

Uzman konuşmacılar tarafından Ardahan’ın sosyal ve ekonomik gelişmeleri, stratejik eylem planları, tarım ve hayvancılık konusunda yapılabilecekler ele alındı. Yapılan sunumların ardından söz Ardahan Valisi Ahmet Deniz aldı. Gerçekleştirilen toplantının Ardahan’ın gelişmesi açısından çok önemli olduğunu belirten Deniz, “Yaklaşık iki ay önce Stratejik Eylem Planı hazırladık. Üzerinde çalışmalarımız sürüyor ve yakında kamuoyuyla paylaşacağız. Burada ayrıca belirtmeliyim ki ilimiz Türkiye’nin Kafkasya’ya açılan kapısıdır. Bu bizim için önemli bir değerdir.  Tarım ve hayvancılığın yanında ilimiz turizm potansiyelini de bünyesinde barındırmaktadır.” dedi. ATSO Başkanı Çetin Demirci ile Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy’un konuşmalarının ardından toplantı tamamlandı.

• 104. ANADOLU SOHBETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ