Ardahan
Odamızdan Haberler

ÜRÜNLERDE ARDAHAN MARKASI

  • 08.05.2015
  • ATSO
Oda yönetim kurulu başkanı sayın Çetin DEMİRCİ sanayicilere davet mektubu göndererek Ardahan isimli markanın üretmiş oldukları ürünlerde Ücretsiz olarak Marka Lisans sözleşmesi ile vereceklerini duyurdu.

DEMİRCİ davet mektubunda ''

Sayın Sanayici;

2013 yılı oda seçimleri ile Omuzlarımıza yüklemiş olduğunuz sorumluluk bilinci ile siz değerli sanayicilerin ürettiği ürünü marka değeri katmak ve ürün yelpazesinde farkındalık yaratmak adına ‘’Ardahan ‘’ ismini ve ‘’Doğal Ürünü’’ ibarelerinin yer aldığı marka tescili sağlanarak siz saygıdeğer işadamlarının hizmetine sunulmak üzere hazır hale getirilmiştir.
Ekte yer alan Marka Lisans sözleşmesi ile Ücretsiz hizmetinize sunulan Markanın üretmiş olduğunuz üründe yer almasını istemeniz halinde odamıza başvurmanız ve toplu yapılacak protokol törenine katılımızı bekleriz.'' dedi.


ARDAHAN TİCARET VE SANAYİ ODASI
MARKA LİSANS SÖZLEŞMESİ

LİSANS VEREN
Ünvanı:
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası
Adres: Karagöl Mah. Kongre Cad. No:67 Kat:4-5 Merkez /ARDAHAN
LİSANS ALAN
Ünvanı:…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Adresi:…………………………………….
Bir tarafta Karagöl Mah. Kongre Cad. No:67 Kat:4-5 Merkez /ARDAHAN adresinde yerlesik; Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası diğer tarafta
………………………………………………………………………………… adresinde mukim,
………………………………………………………………………………………….. firması adına; Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı tarafından 26.11.2013 tarihinden itibaren 10 yıl müddetle 26.08.2014 tarihinde 2013/96566 Marka numarası ile tescil edilen ARDAHAN DOĞAL ÜRÜNÜDÜR ARDAHAN TİCARTE VE SANAYİ ODASI markasının, Türkiye'de kullanılması konusunda 556 Sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 20. ve 21.maddelerinde belirtilen esaslara uygun olarak is bu lisans sözleşmesi imzalanmıştır.
Lisans sözleşmesi kapsamında Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası "Lisans
Veren" ve …………………………………………………………… "Lisans Alan" olarak anılacaktır.
1-) İs bu Lisans Sözleşmesine konu olan marka Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı tarafından 26.11.2013 tarihinden itibaren 10 yıl müddetle 26.08.2014 tarihinde 2013/96566 Marka numarası ile tescil edilen ARDAHAN DOĞAL ÜRÜNÜDÜR ARDAHAN TİCARTE VE SANAYİ ODASI markasıdır.
2-) Lisans Sözleşmesinin geçerlilik süresi 3(üç) yıldır. Süre Ek protokolle uzatılabilir.
3-) Marka İle ilgili görsellerin temini Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’na aittir ve bunla ilgili olarak Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası gerek duyduğu zaman bedel talep edebilecektir.
4-) Lisans Sözleşmesi, lisans veren adına tescilli bulunan markanın, Marka Tescil Belgesi üzerinde kayıtlı bulunan 35,41 hizmetleri için geçerli olacaktır.
5-) Markanın kullanıldığı ürün yada işletmenin itibari gıdanın kötü imajı söz konusu olduğunda tek taraflı olarak marka kullanım iznini Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından feshi mümkündür.
6-) Lisans Alan, lisans aldığı markayı aynen kullanacaktır. Lisans konusu markada değişiklik yapma hakkı lisans verene ait olacak ve bu değişiklikler 556 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 21.maddesine göre tescil edildikten sonra lisans sözleşmesi, tescil edilen bu değişiklikler için de geçerli olacaktır.
7-) Lisans Veren, lisans sözleşmesine konu olan bu markasını kendisi kullanamayacağı gibi, bir yada birden fazla gerçek veya tüzel kişiliğe sahip firmaya lisans veremeyecektir.
8-) Lisans Sözleşmesinden doğacak her çeşit anlaşmazlıkların çözümünde Ardahan mahkemeleri ve icra daireleri yetkili olacaktır.
9-) Lisans Alan, (3.) üçüncü kisiler tarafından marka sahibinin markadan doğan haklarına tecavüz edilmesi durumunda, marka sahibinin yasalar uyarınca açabileceği her türlü davaları kendi adına açabilir.
10-) Lisans Alan işletme; Marka ibaresini gösteren çıkartma sticer vb. görselleri ancak Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nın denetiminde ve bilgisi dahilinde kullanabilecektir.
11-) Lisans Sözlesmesinin bedeli ………………….. TL (………………………….. Türk Lirasıdır
12-) Lisans Alan İşletme marka görsellerinin talebi için Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’na yada Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nın anlaşmış olduğu kurum/kuruluşa (Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nın izni ile) başvuracaktır.
13-) Lisans Alan, lisans aldığı markanın kullanıldığı tüm hizmetler in kalitesini aynen koruyacaktır.
Bunun için lisans veren istediği zaman gerekli kalite kontrolü yapma hakkına sahip olacaktır.
14-) İş bu Lisans Sözleşmesi, başka hiç bir sekil ve şarta tabi değildir.
15-) İş bu lisans Sözleşmesi 15(onbeş) maddeden ibarettir.


LİSANS VEREN LİSANS ALAN




  • ÜRÜNLERDE ARDAHAN MARKASI
  • ÜRÜNLERDE ARDAHAN MARKASI
  • ÜRÜNLERDE ARDAHAN MARKASI