Başkan Demirci, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'na katıldı

• 30.06.2022
Odamız Yönetim Kurulu Başkanımız Çetin Demirci Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sn. M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Fuat Oktay başkanlığında ve ilgili bakanların ,365 oda ve borsa yönetim kurulu başkanlarımızın katılımıyla düzenlenen TOBB Ekonomi Şurası Toplantısı’na katıldı.
Türkiye Ekonomi Şurası’nda Yönetim Kurulu Başkanımız Çetin DEMİRCİ ‘nin iş dünyasının taleplerini ekonomi şurada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve ilgili Bakanlara iletti
İlettiği konular
KDV Karmaşası son bulmalı Tek oran uygulamasına uygulanmasına geçilmeli
KGF Kredilerinin yeniden açılması ,
Çalışanlar için vergi dilimleri yeniden düzenlenmelidir.
Doğu ekspresi güzergahına Ardahan'ınında alınması
Ardahan’da ekonominin iyileştirilmesi ve istihdamın artırılabilmesi için, kredi faiz desteği ve KOBİ desteklerinin yeniden gözden geçirilmesi .Hayvancılık daha ileri bir düzeye getirilmeli ve süt üretimi artırılması teşvik edilmelidir. Göle ilçemizdeki Küçük sanayi sitesinin bir an önce faaliyete geçirilmelidir. Ardahan organize sanayi bölgesine, işadamlarımız tarafından daha fazla yatırım yapılabilmesi için bölgesel değil, yalnızca ilimize özel teşviklerin devreye sokulması gereklidir.
Ardahan’ın Gürcistan sınırında yer alan, Türkgözü ve Aktaş sınır kapılarının aktif şekilde çalışması için ,İlimizde Sınır ticaretine konu olan mallar listesi revize edilmesi ithalat ihracat kotalarında il ihtiyacı olarak başta yaş sebze ve meyve ithalatına izin verilmesi ve KDV muafiyetinin sağlanması gerekmektedir. sınır ticaretinin geliştirilmesi için devlet tarafından, Yap İşlet Devret modeliyle depo ve antrepoların, ayrıca Tarım ve Ormancılık Bakanlığı'nın Analiz laboratuarlarının yapılması ve Ticaret Bakanlığı'nın lojistik merkezinin (iç gümrüklemenin) acilen ilimizde konuşlandırılması gereklidir
Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun Ardahan bağlantısını mutlaka ama mutlaka sağlanmalıdır.
  • Başkan Demirci, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'na katıldı