• 02.06.2022

Ticaret Bakanlığı’nca hazırlanan ve 13.02.2018 tarihli ve 30331 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik hükümleri gereği; ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti alanında faaliyet gösteren işletmelerde gerçek kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların kendilerinin, ticaret şirketleri ile diğer tüzel kişi tacirlerin temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubelerde ise şube müdürünün Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye-5), Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanlarının ise Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı (Seviye-4) MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması zorunlu hale getirilmiştir.

TOBB MEYBEM A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, MYK mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen “Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4” ile “Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5” mesleki yeterlilik belgesi sınavları (TOBB MEYBEM) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş tarafından odamızda tekrar gerçekleştirilecektir.

Son Başvuru Tarihi 15 Haziran 2022 Çarşamba

Teorik sınavlar, Odamızın eğitim salonlarında , Uygulamalı sınavlar ise TOBB MEYBEM tarafından onay verilmiş olan bir galeri bünyesinde yapılacaktır.

Her iki sınavdan da başarılı olan adaylar, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaktır.

Sınavlar, yazılı (teorik) ve uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleştirilmektedir.

AB Hibe Desteği İle Sınav Ücreti Geri Ödenecek.

Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu - Oto Alım Satım Galericilik sınav harç ücretleri belli bir süre ve kontenjan dahilinde Avrupa Birliği hibe fonundan karşılanacak.

Sınava girecek olan adaylar önce sınav harçlarını yatıracak ve başarılı olanların ücretlerinin tamamı MYK tarafından banka hesaplarına iade edilecek. Başarılı olan adaylar 2022 yılı için sadece belge ücreti olan 250 TL belge ücretini karşılayacaklar. Sınava girmek isteyen adaylar, doğrudan hibe programından 1 kez faydalanabilecekken adayların ödedikleri sınav ücreti ile 3 kez sınava girme hakkı bulunuyor.

Başvuru için gerekli evraklar aşağıdaki gibidir;

1. Başvuru Formu (Odadan veya Seviye 4 Başvuru Formu / Seviye 5 Başvuru Formu eklerden ulaşabilirsiniz.)

2. 2 adet vesikalık fotoğraf,

3. 1 tane kimlik fotokopisi,

4. Lise Diploması (Seviye 4 için lise mezuniyeti aranmamaktadır.)

5. Sınav Ücretinin Yatırıldığına Dair Banka Dekontu (Sınav ücretlerinin yatırılacağı hesap bilgileri aşağıda belirtilmiştir.)

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş (AB HİBE HESABI)

İŞBANKASI AKAY ŞUBESİ / IBAN: TR49 0006 4000 0014 2011 1806 84

Para Yatırılması Hakkında Önemli Not : Lütfen Ücretleri Yatırırken , Ad-Soyad, TC Kimlik No, Başvuru Yapılan İl ve Sınav Bilgilerini Dekontun Açıklama Kısmına Yazınız.

Sınav ve Belgelendirme Ücret Detayları

Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4 sınav ücreti KDV dâhil 1.000 TL’dir.

Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 sınav ücreti KDV dâhil 1.100 TL’dir.

Başarılı olan adaylardan sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında 250,00 TL belge ücreti talep edilecektir.

EĞİTİM VE SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN : ARDAHAN TİCARET VE SANAYİ ODASI: 04782112970
  • AB Hibe Desteği İle Motorlu Kara Taşıtları Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavlarını Tekrarlıyoruz