ATSO'DAN GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

• 27.04.2022
Odamız tarafından "Girişimcilik ve İnovasyon Eğitimi" düzenlendi. Eğitim, İstanbul Ticaret Üniversitesi akademisyeni Prof. Dr. N. Öykü İyigün tarafından verildi. Eğitime; Vali Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Faruk Demir, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, ATSO Başkanı Çetin Demirci, Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, KOSGEB İl Müdürü Ramazan Sivri, Ticaret İl Müdürü Atak, Üniversitemiz akademisyen ve üyelerimiz öğrencileri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Çetin Demirci bu yıl Dr. Arzu Kılıç Onuruna Girişimcilik Proje Yarışması’nın 2.’sinin düzenlendiğini ve geleneksel olarak her yıl düzenleneceğini ifade etti. Başkan Demirci Merhume Arzu Hocamızın bilge ve çalışkan bir akademisyen olduğunu belirterek, belli bir süre kendisiyle çalışma fırsatı buldukları için minnettar oldukları dile getirdi.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet ,Belediye Başkanı ve Vali Hüseyin Öner’in konuşmalarının ardından Prof. Dr. Öykü İyigün, “Girişimcilik ve İnavosyon” başlık konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında UNICORN ve DECACORN terimlerini açıklayan İyigün, 21. yüzyılda bilgi ekonomisi üzerine bilgiler verdi. Girişimciliğin tanımı yapan İyigün, girişimciliğin özelliklerini; risk almak, yaratıcılık-yenilikçilik, fırsatları görmek-değerlendirmek, organizasyon becerisi, girişkenlik, değer yaratmak ve hatalarla yüzleşebilmek olarak sıraladı. Eğitimin ardından yarışmada dereceye giren isimler açıklandı. Yılın Girimcilik Ödülüne Kemal Kayatürk layık görüldü. Yasemin Kılıç ve Doğukan Polat ise Yılın Umut Veren Genç Girişimcisi ödüllerini aldılar. Konuk Konuşmacı Prof. Dr. N. Öykü İyigün ise plaketini Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’in aldı.
  • ATSO'DAN GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ