Ardahan
Odamızdan Haberler

ATSO BAŞKANI DEMİRCİ HİSARCIOĞLU'NA ZİYARET

  • 11.01.2022
  • ATSO
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi. Ziyareti esnasında Ardahan’ın Coğrafi İşaretler almış ürünlerinden oluşan bir sepeti Hisarcıklıoğu’na takdim etti. Demirci Ardahan’ın coğrafi işaret potansiyelinin oldukça yüksek olduğuna değinerek halen tescil süreci devam eden ürünler hakkında bilgi verdi. Coğrafi işaret çalışmalarının yoğun bir şekilde süreceğini ifade ederken, bu kapsamda TOBB’un yol göstericiliği için teşekkürlerini sundu.
Ardından, ATSO Başkanı Demirci, Ardahan Organize Sanayi Bölgesi’nin ihtisas Organize Sanayi Bölgesi olması yönünde TOBB’un destek ve katkılarını beklediklerini dile getirdi. Ardahan’ın başat sektörü olan tarım ve hayvancılığın, katma değer yaratan bir sektör haline gelebilmesi için tarıma dayalı organize sanayi bölgesinin öneminden bahsetti. Tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri kamu ve özel sektör katkısı ile kurulan tarım ve sanayi sektörünün entegrasyonunu sağlamaya yönelik, tarıma dayalı sanayi girdi oluşturan bitkisel ve hayvansal üretimin ve bunların işlenmesine yönelik tesislerin yer aldığı mal ve hizmet üretim bölgelerinin ifade etmektedir. Başkan Demirci, verim ve kalitenin en üst düzeye çıktığı söz konusu bölgenin Ardahan için önemine vurgu yaptı.
ATSO Başkanı Demirci son olarak, Ardahan’da TOBB’un proje okulunda yapılması planlanan Peynir Okulu Projesi için SOGEP desteğinden bahsederek söz konusu proje kapsamında Ardahanlı kadınlara istihdam yaratılması, yerel peynirlerin teknolojik üretimlerinin gerçekleştirilmesi yönündeki hedefleri anlattı. Ancak artan maliyetler karşısında projenin hayata geçirebilmesi için desteklerini beklediklerini ifade etti.
  • ATSO BAŞKANI DEMİRCİ HİSARCIOĞLU'NA ZİYARET
  • ATSO BAŞKANI DEMİRCİ HİSARCIOĞLU'NA ZİYARET