2022 YILI SINIR TİCARETİ İTHALAT DEĞER LİMİTLERİ

• 01.01.2022
Sınır ticaretine ilişkin ithalat değer limitleri ile birlikte sınır ticareti kapsamında ithalatı uygun görülmeyen tarım ve sanayi ürünleri, bazı hassas tarım ürünleri ithalatının serbest olduğu dönemleri gösterir liste ve bazı hassas ürünler için belirlenen birim fiyatlara ilişkin hazırlanan liste 2/12/2021 tarihli ve 4874 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan “Sınır Ticaretinin Düzenlenmesine İlişkin Karar”ın 7 nci maddesi ile “2016/11 sayılı Sınır Ticaretinin Uygulanmasına İlişkin Tebliğ”in 9 uncu maddesi kapsamında Bakanlığımız koordinasyonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan değerlendirme neticesinde belirlenmektedir. Bu itibarla, söz konusu değerlendirme sonucunda iliniz için tespit edilen; 2022 yılı ithalat değer limitlerine ilişkin liste (Ek-1), ithalatı uygun görülmeyen tarım ürünlerine dair liste (Ek-2), Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen bazı hassas tarım ürünleri ithalatının serbest olduğu dönemleri gösterir liste (Ek-3) ile bazı hassas ürünler için belirlenen birim fiyatlara ilişkin olarak hazırlanan liste (Ek-4) ekte göstermektedir.
  • 2022 YILI SINIR TİCARETİ İTHALAT DEĞER LİMİTLERİ