Ardahan
Odamızdan Haberler

LGS’DE, TOBB DESTEKLİ, ŞEHİT TÜRKMEN TEKİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE YOĞUN İLGİ

  • 17.08.2021
  • ATSO
Toplantıya Protokol Yürütme Kurulu Başkanı ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ ATSO ATSO Genel Sekreteri Aşkın KIZILKAYA ,İl Milli Eğitim Şube Müdürü Atanur SARIÇAM , Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman ERDEM katıldı.
Toplantıda; 2021 yılındaki eğitim çalışmaları, lys sonuçlara göre yerleşen ve kayıt olan öğrenci sayıları konuları ele alındı. Okulda yürütülecek olan kalkınma ajansı tarafından desteklenen projenin detayları ele alındı .
Protokol Yürütme Kurulu Toplantısından sonra Basına açıklama yapan Ardahan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) işbirliğindeki , Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölümlerinden protokol kapsamındaki Çocuk Gelişimi ve Eğitimi programsızda ortalama doluluk oranının da yüzde 89 olduğunu söyledi.
Demirci yaptığı açıklamada, “Tercih dönemi boyunca illimizde ve ilçelerimizde Oda olarak yoğun tanıtım faaliyeti gerçekleştirdik. LGS 2021 Yerleştirme sonuçlarına göre, protokol kapsamındaki meslek okulumuzun kontenjanın yüzde 89 doldu dedi.
TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak Türkiye’nin nitelikli işgücünün oluşturulması için mesleki eğitime inandıklarını vurgulayan Demirci , “Bu vizyonla, uzmanlık kapısından geçmiş nitelikli işgücü ile girişimcilerimizi buluşturacağız. Geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de mesleki eğitime camia olarak gereken yatırımı yapmaya devam edeceğiz” dedi.
  • LGS’DE, TOBB DESTEKLİ, ŞEHİT TÜRKMEN TEKİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNE  YOĞUN İLGİ