Ardahan
Odamızdan Haberler

ATSO, KÜÇÜK İŞLETMELERE DE DESTEK İSTEDİ

  • 16.12.2020
  • ATSO

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin DEMİRCİ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan destek paketinin, esnaf kesimine doğrudan yapılan ilk destek niteliği taşıması açısından önemli olduğunu belirterek, “Hükümetimiz esnafa yapılan desteğin üyemiz olan küçük işletmeler için de genişletilmesini bekliyoruz” dedi.
ATSO Başkanı Demirci ‘Açıklanan destek paketiyle yüzde 10’a indirilen gayrimenkul kira stopaj oranının uygulama süresini, iş yeri kiralama hizmetlerinde yüzde 8’e indirilen KDV indirim süresini ve konaklama, yeme içme, yolcu taşımacılığı gibi birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerini 1 Haziran’a kadar uzatılmasının çok olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti’’

“REEL SEKTÖR BİR BÜTÜNDUR”


Demirci ‘’ kira ve gelir kaybı desteğinin kayıtlarda gerçek kişi ticari işletme olan ancak ticari işlem hacmi tibariyle esnaf statüsünde kabul görülebilen veya ticari işletme olup da varlığını sürdürme riski oluşturacak bir ciro kaybı yaşayan işletmelerin de destek kapsamına alınması gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Reel sektör esnaf-tüccar ayrımı yapılmaksızın, büyük küçük bakılmaksızın bir bütündür. Ekonominin tüm unsurları bir çarktır, çarkın işlemesi için tüm dişlilerinin sağlam olması gerekir. Halihazırda üyemiz olup da esnaf kadar ciro yapamayan gerçek kişi ticari işletmeleri mevcut. Gerçek kişi veya tüzel kişi (şirket) ticari işletmesi olup da mevcut şartlar nedeniyle hiç ciro yapamamış veya ciro kaybı çok yüksek seviyede olan üyelerimiz mevcut. Destekleriyle esnafa umut veren hükümetimizin kayıtlarda statüsüne, tuttuğu deftere bakılmaksızın ciro kaybı yaşayan tüm işletmelere kayıp oranını dikkate alarak destek sağlamasını bekliyoruz.”

  • ATSO, KÜÇÜK İŞLETMELERE DE DESTEK İSTEDİ