Ardahan
Odamızdan Haberler

TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KATILIMIYLA TOBB’DA YAPILDI

  • 18.11.2020
  • ATSO
18.11.2020 tarihinde Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin her yıl Birlik Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu önderliğinde organize edilen “Türkiye Ekonomi Şurası” na Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan, Bakanlar heyeti ile birlikte katılım sağladı. TOBB binasında yapılan toplantıda Oda /Borsa Başkanlarına telekonferans yöntemi ile bir araya geldi.
Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Çetin DEMİRCİ programa katıldı.
Başkan Demirci öncelikli olarak, bölgenin temel sorunlarının başında gelen işsizlik, istihdam, enerji giderleri, KDV ve vergi oranları, teşvikler, sınır kapıları, ulaşım,hızlı tren projelerine ile iş dünyasının finans sektörleri arasında yaşadığı sorunlar ile bölge esnafının temel sorunlarını içeren dosyayı TOBB aracılığıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a aktararak, destek talebinde bulundu.
Başkan Demirci ayrıca ilimiz için öncelikli sorunların başında gelen İşsizlik ve Göç Sorunu, Sınır Kapıları ve Sınır Ticaretiyle İlgili Sorunlar, Ulaşım Sorunu ve çözüm önerileri TOBB aracılığıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ve Bakanlara aktarma şansı yakaladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu sorunlarımıza ve taleplerimize olumlu destek vereceğini açıklamıştır.
Bölge odaları olarak ortak gündemimiz olan Covid tedbirleri nedeniyle oluşan olumsuz koşulların ve yaklaşan kredi vergi ve SGK benzeri ödemelerin faizsiz 2021 yılına ertelenmesi taleplerimizi ilettik . Ayrıca özellikle İş dünyasının geleceğe yönelik sağlam adımlar atmasının, sağlıklı ve sürdürülebilir büyümeye ön ayak olacağını iletildi.
  • TOBB TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KATILIMIYLA TOBB’DA YAPILDI