Ardahan
Odamızdan Haberler

ATSO’dan Ardahan Turizm Rehberi

  • 06.11.2020
  • ATSO
Odamız tarafından SERKA’nın teknik desteği programı kapsamı tarafından “Ardahan Turizm Potansiyellerini Tanıtıyor ve Markalaştırıyor” projesiyle Ardahan Turizm Rehberi kitapçığı hazırladı. Türkçe ve İngilizce yayınlanan kent rehberi kitapçığında, kentin tarihi, turistik ve kültürel mirası tanıtılıyor.
Turizm rehberinin tanıtımı için odamız tarafından düzenlenen toplantıya Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Biber, SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ile ilçe belediye başkanları katıldı.
Turizm rehberinin tanıtımı toplantısında konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ, hazırladığımız turizm rehberi ile Ardahan’ın turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması, önemli tarihi ve kültürel değerlerinin daha aktif kullanılması yoluyla gelir yaratacak bir yapıya kavuşturulması ve turizm alt yapısının geliştirilmesi hedeflenmektedir.
ATSO Başkanı DEMİRCİ şunları konuştu Günümüzde turizm, ekonomik büyümenin ve gelişmenin en önemli kaynaklarından biri olarak görülmektedir. Turizm özellikle potansiyel kalkınmanın gerçekleştirilmesinde, yerel ekonominin güçlendirilmesinde ve yaşam standartlarını artırılmasında kurtarıcı rol üstlenmektedir.
Tanıtım, bir ilin doğal, tarihi ve kültürel kaynaklarının ortaya konulması ve turizm açısından değerlendirilmesi bakımından büyük önem taşımaktadır.
Ardahan turizm rehberinde başlıca; Ardahan’ın doğal, tarihi, kültürel kaynaklarına yer verilmiştir. Başta Ardahan Kaşar Peyniri olmak üzere, Ardahan Çiçek Balı, Ardahan Kazı, Posof Badel Elması, Damal Bebeği, Atatürk Silüeti, Ardahan Kalesi, Şeytan Kalesi, Çıldır Gölü, Yalnızçam Kayak Merkezi tanıtılmıştır. Ardahan turizmini geliştirmek adına atılan bu önemli adımda turizm bakımından önemli değerlerin fotoğrafları ile birlikte kısa tanıtımları yapılmış, güzergahları belirlenmiştir. Bu rehber ile Ardahan’ın doğal ve beşeri çekim alanları saptanmış ve bundan sonraki süreçte bu alanların nasıl değerlendirileceğine ilişkin yol haritası niteliği taşımaktadır.
Bir ilk olması nedeni ile eksiklerimiz olmuştur hoşgörünüze sığınıyoruz. Serhat şehri Ardahan’ın tanıtımına katkı sunması amacıyla hazırladığımız Turizm Rehberinin, Ardahan turizminin gelişmesinde klavuz olmasını bekliyoruz şeklinde konuştu.
  • ATSO’dan Ardahan Turizm Rehberi
  • ATSO’dan Ardahan Turizm Rehberi
  • ATSO’dan Ardahan Turizm Rehberi
  • ATSO’dan Ardahan Turizm Rehberi
  • ATSO’dan Ardahan Turizm Rehberi
  • ATSO’dan Ardahan Turizm Rehberi