Ardahan
Odamızdan Haberler

ATSO Başkanı DEMİRCİ’den ‘LGS tercihinde TOBB ve TOBB ETÜ destekli meslek okullarını seçin’ çağrısı

  • 20.07.2020
  • ATSO
Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında 26/02/2019 tarihinde imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü hükümleri gereğince düzenlenen protokol okulunun tanıtım programı için ATSO ‘da yapıldı.
ATSO toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol okulunun tanıtım programına Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Çetin DEMİRCİ , Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Aşkın KIZILKAYA ,Ticaret İl Müdürümüz Tülay ŞENEL ,Milli Eğitim Müdürlüğü temsilen Şube Müdürü Atanur SARIÇAM Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman ERDEM Katıldı.
ATSO Başkanı Çetin DEMİRCİ konuşmasında .26 Şubat 2019'da MEB, TOBB ve TOBB ETÜ arasında imzalanarak yürürlüğü giren Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü'yle 81 ilde 103 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje okulu olarak belirlenerek Protokol kapsamına alınmıştır. Bu protokol kapsamında İlimizde de Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi protokol okulu olarak belirlenmiştir.
Demirci T.C . Milli Eğitim Bakanlığı ,TOBB ve TOBB ETÜ İşbirliği ile Meslek liselerinde Büyük Bir Değişim ve Dönüşüm başlatılmıştır. 81 ile 103 okulumuzda uzman yetiştiriyoruz .diploma mesleğin olacak sloganıyla 2020-2021 eğitim ve öğretimine başlıyoruz.
Protokol kapsamında ;
*Başarılı olan en az 3 öğrenci ye her ay burs verilecek
*Üye firmalarda öğrencilere beceri eğitimi ve staj imkanı sağlanacak ,
*Mezun öğrencilere istihdama yönelik üye firmalarla işbirliği beceri edinmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılacaktır şeklinde konuştu.
Odamız tarafından hazırlanan ve hazırlanacak olan projelerle proje okulumuz desteklenecektir.
Söz alan Okul Müdürü Osman ERDEM’de 2020 -2021 yılında okulumuzda Kimya bölümü ve kimya laboratuvarında açılacağını ve okulumuzdan mezun olanlara Teknisyen unvanlı diploma ve ustalık unvanlı işyeri açma ve belgeleri verileceğini ifade etti
  • ATSO Başkanı DEMİRCİ’den   ‘LGS tercihinde TOBB ve TOBB ETÜ destekli meslek okullarını seçin’ çağrısı