• 04.06.2020

Tarım ve Orman Bakanı SN. Bekir PAKDEMİRLİ’nin ve Birlik Başkanımız Sn. M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun katılımları,365 oda/borsa başkanımız ile video konferans yöntemiyle istişare toplantısına odamız Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ katıldı.
Yönetim Kurulu Başkanımız Çetin DEMİRCİ’ nin söz aldığı toplantıda,
Covid 19 salgınından dolayı 6.Aya ertelenen Ardahanlı üreticilerinin borçlarının ilimizin üretim süreci dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesini ve daha da uzatılmasını istedi
İlimize otlatma döneminde diğer illerden kontrolsüz olarak gelen özellikle küçükbaş hayvanlar birçok probleme neden olduğu (Hayvan hastalıkları, kontrolsüz hayvan hareketleri, mera hudut problemleri, kültür çatışmaları vs.) ayrıca coğrafi işareti olan Ardahan Çiçek balı ve Arıcılık üzerinde de olumsuz etkileri olduğundan dolayı İlimizin meraları mutlaka göçerlere kapatılmasının istedi.
İlimizde besi yapılmadan il dışına hayvan satılmasının kar marjını ve et verimi düşürmektedir. Et entegre tesisi ( KOMBİNASI ) kurulmasını ve üreticilere bu konuda ek destekler verilmesini talep etti.
Sınır il olması ve iki sınır kapımız için sanayi ve teknoloji bakanlığına vermiş olduğumuz dezenfekte projemiz için destek talep etti .
Kurbanlıkların ilimizden çıkışı ile ilgili önlemler şimdiden alınması talebinde bulundu
  • ATSO BAŞKANI DEMİRCİ TARIM VE ORMAN BAKANI İLE VİDEO KONFERANS ARACIYLA BİR ARAYA GELDİ