“Türkiye'nin doğusuna hizmet verebilme adına büyük bir fırsatınız var”

• 18.11.2013
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın katıldığı törenle hizmete açıldı.​
Törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısının, Kars ve Ardahan için çok önemli olduğuna işaret ederek, "Burası sadece bir ticaret yolu değil. Yanı başınızda 18 milyon nüfus ve bunların ihtiyaçları var.

Kalkınma ajansları vasıtasıyla ne ithal ediyorlarsa, bunun hesabını yapın, hangi ürünü biz üretirsek oraya satarız. Türkiye'nin artık doğusuna hizmet verebilme adına büyük bir fırsatınız var. Onun için buraya sadece yoldan geçsinler de yemek yesinler diye bakmamak lazım" şeklinde konuştu.

Özel bankaların Kars ve Ardahan'da çok yer almadıklarına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, "Açılan kredilerin yüzde 80'i kamu bankalarından. Buranın kalkınabilmesi, sermaye ihtiyaçlarının giderilebilmesi için bankaların biraz da buraya yüzünü çevirmesi lazım" dedi.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da Türkiye'nin güzel ve büyük bir ülke olduğunu ifade ederek, ülkenin stratejik açıdan da önemli bir konumda bulunduğuna dikkati çekti.

Bakan Yazıcı, "Türkiye'nin gerçekten değişim ve dönüşümünü izlerseniz, iş görme tarzımızın başlama ve bitirme odaklı olduğunu görürsünüz. İşinizi takip etmezseniz, başlatırsınız, işler gecikir. Hiçbir zaman popülizme kaçmadık. Yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemiyoruz. Söylediklerimizi imkanlar dahilinde planlayarak söylüyoruz. Böyle bir yürüyüşümüz var" diye konuştu.

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısının temelinin bugün atıldığını hatırlatan Yazıcı, "İnşallah Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı, 10 ay sonra açılışını yaptığımızda önemli ölçüde bölgeye katkı sağlayacak, maliyetleri düşürecek" değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu ve Bakan Yazıcı, Ticaret ve Sanayi Odası'nın ardından, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu ile Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'u makamlarında ziyaret ederken, İl Kongre Merkezi'ne de birlikte gezdiler.

• “Türkiye'nin doğusuna hizmet verebilme adına büyük bir fırsatınız var”