Ardahan
Odamızdan Haberler

Yeni Nesil Yazar Kasa Zorunluluğu 1 Ocak 2016'da Başlıyor

  • 09.12.2015
  • ATSO

 ATSO Başkanı Demirci;  yeni nesil yazar kasa kullanma zorunluluğunun 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacağı hatırlatmasında bulunarak, mevcut kullanılan yazar kasaların yıl sonuna kadar değişmesi gerektiğini kaydetti.

Mevcut yazar kasalarını 1 Ocak 2016 tarihine kadar ‘Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz’ ile değiştirmeyen birinci sınıf tüccarlar ve serbest meslek için 1.300 TL., ikinci sınıf tüccarlar için 660 TL., bunlar dışında kalanlar için ise 330 TL özel usulsüzlük cezası uygulanacak.

Yeni nesil yazar kasaların en önemli özelliğinin EFT-POS işleminin birlikte yapılması olduğunu kaydeden Demirci, yeni nesil yazar kasaların hem bankacılık hem de mali fiş kesme işlemini aynı anda yaptığını belirtti.

01.01.2016 tarihine az bir sürenin kaldığı bu günlerde mevcut yazar kasalarını  “Yeni Nesil Ödeme Kayıt Edici Cihaz” ile değiştirmek zorunda olan oda üyelerinin cezalı duruma düşmemeleri için yıl  sonunu beklemeden eski yazar kasalarını yetkili servislerinde hurdaya ayırtarak, bağlı bulunduğu vergi dairesine veya mal müdürlüklerine yeni nesil ödeme kaydedici cihaz almak için yazılı dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

  • Yeni Nesil Yazar Kasa Zorunluluğu 1 Ocak 2016'da Başlıyor