GÜRCİSTAN - ARDAHAN İŞ FORMU

• 27.10.2015

Gürcistan'ın Samtskhe-Cavakheti Bölgesi Projeler Daire Başkanı Marina Gaçeçiladze başkanlığındaki , Akhaltsikhe Belediye Başkanı Giorgi Kopadze, Gürcistan’daki farklı ilçelerin kaymakamları ve farklı sektörlerden iş adamlarından oluşan heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ardahan'a geldi. Heyet, ilk olarak Vali Ahmet Deniz'i makamında ziyaret etti.

Heyet Ardahan Belediye Başkanlığını ve Ticaret ve Sanayi Odasını Ziyaret Ettiler.

Görüşmelerin ardından Ardahan Valisi Ahmet DENİZ Gürcistan Ticaret Heyeti onuruna Yalnızçam Otel’de yemek verildi.

Süt ve Süt ürünleri üzerine ticaret yapan Gürcü işadamları Gölede Süt Fabrikalarını gezerek bilgi edindiler.

Heyet daha sonra Ardahan Ticaret  ve Sanayi Odasında Ardahanlı iş adamları ile bir toplantı yaparak, ikili ilişkiler arasında bilgi alışveriş de bulundular. Ardahanlı ve Gürcistanlı iş adamlarının birebir görüşüp, iş ortaklığı alanında ortak fikir edindiler.

Açılış Konuşmasında;

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, gelen heyete teşekkür ederek; bu görüşmelerin komşu iki ülke arasında ki sosyal, ekonomik, kültürel ve ticari işbirliği anlamında çok önemli olduğunu ifade etti.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy toplantıda yaptığı konuşmada, her iki ülke arasında bir çok ortak özelliğin bulunduğunu dile getirerek; heyet arasında bulunan Ahıska Belediye Başkanı'nda öneri sunduğu Kardeş Belediye projesinin ilk adımları olarak her iki belediyenin tüm faaliyetlerine çağırmak olacağını; örnek olarak: festival-açılış gibi tüm etkinliklerde her iki kardeş belediyenin birlikte hareket edeceğini ifade etti.

ATSO Genel Sekreteri İbrahim TIRPANCI Ardahan Yatırım Rehberi ve Yapılabilecek yatırımlar hakkında kıssa bir sunum yaptı.

Sonra Gürcistan İlçe Kaymakamları Gürcistan Yatırım ve Kültür alanları hakkında sunum yaptılar.

Samtskhe-Cavakheti Bölgesi Projeler Daire Başkanı Gaçeçiladze; İş formunun verimli geçtiğini söyleyerek:

Özellikle iş adamları arasında yapılan ikili görüşmeler çok sıcak bir ortamda geçtiğini ve iki ülke arasında önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek ortak ticari çalışmalar için çok güçlü bir sinerji ortaya çıktığını ve Türk heyetini önümüzdeki günlerde Gürcistan’a davet ettiğini, ortak projeler için gelecekteki işbirliği fırsatını daha da artırmış ve bizi fevkalade memnun ettiğini söyledi.

Gaçeçiladze; bugün bizleri ağırlayan Öncelikle ATSO Başkanı Çetin DEMİRCİ’YE, Ardahan Valisi Ahmet DENİZ’E ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk KÖKSOY’A teşekkür etti.

Kapanış konuşması yapan ATSO başkanı DEMİRCİ, Gürcistan ile bundan sonra sürekli iş birliği içinde olacaklarını, Ardahan iline Hava Alını istediklerinde 3A  olarak talep ettiğini, 3A anın da Ardahan – Artvin- Ahıska olduğunu, Birlikten Kuvvet Doğduğunu söyledi.

Demirci; son alarak geç saatlere kadar yalnız bırakmayan Ardahan Vali Yardımcısı Abdurrezzak CANPOLAT’a , Posof Kaymakamı Ufuk Özen ALİBEYOĞLU’na ve tüm katılımcılara şahsım ve oda yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum dedi.

• GÜRCİSTAN - ARDAHAN İŞ FORMU