ARDAHAN’DA GOLF EĞİTİM SAHASI AÇILDI

• 26.06.2015
Ardahan golf federasyonu il temsilcisi görevini de yürüten Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin DEMİRCİ nin büyük uğraş ve çabaları sonucu Ardahan Üniversitesi Yenisey Yerleşkesi’nde 213 dönüm arazi üzerine kurulan 3 çukurlu golf eğitim sahasının açılışını yapmak üzere Ardahan'a gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu Golf eğitim sahasının açılış törenini gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu açılışta yaptığı konuşmada, golf sporunun insana saygı, sahaya saygı sporu olduğunu söyleyen, Bakan Çavuşoğlu, "Biz golf sporunun tüm Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz. Golf sahalarının yapılabileceği çok güzel alanlar var. Özellikle bu bölgede de sezon çok kısa gibi görünse de aslında yağmurda da şimşek olmadığı zaman golf oynanabilir. Aslında yılın yarısından fazlasında golf oynanabilir. Dolayısıyla bu bölgelerde de saha sayınının artması gerekir. Tabi ki atletizm, güreş, boks ve birçok spora ilgi duyan gençlerimiz var. Biz de o gençlerimizin spor yapabilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın da çok büyük ilgi göstermesi sayesinde spor tesislerimizin sayısını ve kalitesini arttırıyoruz

“Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu da yaptığı konuşmada, ’’2005 yılında bir hayal diye başladığımız, Bu bölgeye niye gidiyorsunuz, buralardan da bu sporcular çıkar telkinlerine kulak ardı ederek geldiğimiz Ardahan, Ağrı, Erzurum’da bugün 9 çukurlu sahanın ilk üç çukurunu hizmete sokmanın gururunu yaşıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Ardahan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Orhan Söylemez ve Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Bakan Çavuşoğlu Ardahan Valiliğini ziyareti, Belediye Başkanlığı Ziyareti yaptıktan sonra Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etmiştir.
ATSO ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkanı Sayın DEMİRCİ Ardahan İl ininin Sorunları ve Çözüm Önerileri dile getirerek Ardahan İline POZİTİF ayrımcılık istedi.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ ile Meclis Başkanı Sebahattin GÜNDOĞDU Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'na Oda Ziyaretleri anısına birer plaket takdim ettiler.
  • ARDAHAN’DA GOLF EĞİTİM SAHASI AÇILDI