Ardahan
Odamızdan Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Odamızı Ziyaret Etti

  • 29.12.2023
  • ATSO

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ardahan’ı ziyaretleri kapsamında Ardahan Ticaret ve  Sanayi Odası (ATSO)’ nı ziyaret etti. ATSO ziyaretinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof .Dr .Mehmet BİBER , ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci , protokol üyeleri ve sanayiciler eşlik etti.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci, öncelikle Ticaret Odası çalışmaları ve Ardahan ekonomisi hakkında bilgi verdi. Demirci konuşmasında,  “Sayın Cumhurbaşkanım, şehrimize hoş geldiniz şeref verdiniz. Sizi Odamızda ağırlamaktan onur duyuyoruz. Ardahan iş dünyasının temsilcisi olarak Kıbrıs'ta verilen haklı mücadelenin sadece Kıbrıs Türk halkının değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da mücadelesi olduğuna inanıyoruz” ifade etti.
Başkan Demirci, “Ardahan'da diğer Anadolu illerinde olmayan bir gayret ve birliktelik söz konusu. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Rektörümüz , diğer kurum ve kuruluşların  yanı sıra,  sivil toplum kuruluşlarımızın birlikte hareket etmesi, şehrimizi her alanda başarıya taşımaktadır” diye belirtti. Başkan Demirci,  daha sonra Ardahan’ın sosyo ekonomik yapısı ile ilgili bir sunum yaptı.

ATSO ziyaretinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaptığı konuşmasında “KKTC ekonomisi ve turizm sektörü hakkında bilgi verdi. Bu süreçte, Türkiye ile geliştirilecek iş birlikleri ile daha güçlü olacaklarını söyleyen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Ardahan’ın, Türkiyemizin gözde ili olması, hem turizmiyle hem de farklı alanlardaki ekonomik çeşitliliği ile Türkiye ekonomisine kakı sağlayacak potansiyeli olduğunu ifade etti.

Tatar, “Biz Kıbrıs'ta büyük mücadeleler verdik, bedeller ödedik ama büyük başarılar elde ettik. Mavi Vatan'da Türkiye Cumhuriyeti'nin iş birliğiyle Doğu Akdeniz'deki jeopolitik, jeostratejik ve değişen konjonktöre göre hem denizlerdeki hakimiyetimizi, hem de göklerdeki üstünlüğümüzün korunması için siyasetimizi sürdürmenin büyük yararı olacaktır. Siyasi ve ekonomik olarak daha  güçlü olabilmemiz için de yatırımların artması gerekmektedir. Ekonomik alanda, Türkiye'nin çeşitli merkezleri ile kurulacak işbirliklerinde, KKTC'nin destek olarak tezahür etmesi en büyük temennimiz ve dileğimizdir” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ardahanlı hemşehrimiz Erhan Arıklı ATSO yönetim kurulu üyelerini, Ardahanlı yatırımcı ve iş insanlarını karşılıklı ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi konularını yerinde değerlendirmek üzere Kıbrıs’a davet ettiklerini ifade etti.

  • KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Odamızı Ziyaret Etti
  • KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Odamızı Ziyaret Etti
  • KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Odamızı Ziyaret Etti
  • KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Odamızı Ziyaret Etti
  • KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Odamızı Ziyaret Etti