Dış Ticaret Sertifika Töreni Yapıldı

• 15.12.2022

Odamız tarafından Ardahan’ın dış ticaret potansiyelinin harekete geçirilmesi amacıyla düzenlenen dış ticaret eğitimleri sonrası sertifika almaya hak kazanlara dış ticaret sertifikaları, Odamız Atatürk Konferans ve Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle verildi.
Eğitim programı kapsamında, ihracata açılmak için gereken asgari koşullar, ihracat mevzuatı, ihracat alacaklarının güvenli tahsili yöntemleri ve bankacılık işlemleri konularında uygulamalı bilgiler sunuldu. Odamız öncelikleri doğrultusunda ilimizin ticaret hacminin artırılması, genç girişimcilerimizin dış ticaret kapasitelerinin geliştirilmesi için düzenlenen eğitim 28,29,30 Kasım ve 1 Aralık 2022 tarihlerinde dört günlük teorik ve uygulamalı olarak ve ücretsiz şekilde verildi.
Eğitim programı ile ilimizde ihracat ithalat yapmak isteyen genç girişimcilere dış ticaret işlemlerini daha profesyonel yapmaları, işletmelerin rekabet güçlerinin artırılarak ürettikleri ürünlerin yurtdışı pazarlara açılması ve özellikle ilimizin ihracat kapasitesinin artırılması hedeflendi.
Katılımcılar sertifikalarını Yönetim Kurulu Başkanımız Çetin Demirci ile Serhat Kalkınma Ajansı Ardahan Koordinatör Vekili Utku Hakan BACAKSIZOĞLU ‘nun elinden aldı.
  • Dış Ticaret Sertifika Töreni Yapıldı