Ardahan
Odamızdan Haberler

BANKKART TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMAN PROJESİ LANSMANI

  • 10.12.2020
  • ATSO
TOBB Başkanımız Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Ziraat Bankası Genel Müd. Hüseyin AYDIN ve 365 Oda/Borsa Başkanlarının katılım sağladığı ''Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi Lansmanı'' na toplantısına odamız adına Yönetim Kurulu Başkanımız Çetin DEMİRCİ katıldı.
ATSO Başkanı Çetin DEMİRCİ program sonrası yaptığı açıklama da Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) ve Ziraat Bankası ticarette tedarik finansmanını güvence altına almak ve firmaların nakit akışını kolaylaştırmak için işbirliğine gittiğini ifade etti .
Demirci TOBB’a bağlı 365 oda ve borsa üyesi işyerlerinin adı Ziraat Bankası’nın kurumsal kartı Bankkart Başak ile yapacakları alımlarda 540 güne kadar vade ve finansman avantajlarından yararlanacak. Bu vade alıcı için ciddi bir işletme finansmanı sağlarken satıcılar da özel oranlarla ertesi işgünü veya banka garantisi ile blokeli veya taksit vadesinde tahsilat yapabilecek.
Demirci Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ziraat Bankası ile çok önemli işbirliği başlattıklarını dile getirerek “üyemizi ticari mal alım ve satımlarında güvenli ticaret sistemi ve kolay finansman imkanı getiriliyor. Böylece tedarik zincirinin aksamadan sürmesine ciddi katkı sağlanacak. Ziraat Bankası Bankkart Başak ile ekonomiye kazan kazan anlaşışını getirmiş oluyoruz. Üreticiler ve satıcılar tahsilat ile uğraşmadan güven içinde mallarını satacaklar, sattıkları malın bedelini risk taşımadan Ziraat Bankası garantisi ile peşin ya da taksitle alacaklar. Böylece nakit akışını öngörülebilir hale getirecek. 1.5 seneye ulaşan kredi imkanına kavuşacaklar. Alan kişi 1.5 yıl taksitlendirebilecek aldığı malı. Firmalara ciro ve kredibilitesine göre limitler belirlenecek” dedi.
Bu uygulamanın KOBİ’lerin kredi faizlerinin de düşmesine yardımcı olacağını söyleyen Demirci , şöyle konuştu: “Düşen finansman maliyetleri KOBİ’ler yatırım ve üretim için teşvik edecek. KOBİ’nin finansman istikrarı tedarik zincirini sağlamlaştıracaktır.
  • BANKKART TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMAN PROJESİ LANSMANI
  • BANKKART TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMAN PROJESİ LANSMANI