Ardahan
Odamızdan Haberler

İKİNCİ EL ARAÇ ALIM SATIM YETERLİLİK BELGE SINAVI

  • 17.10.2020
  • ATSO
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğiyle, ikinci el otomobil alım satımı yapan firmalar için Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı gerçekleştirildi.
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğiyle Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı düzenlendi. İkinci el araç satışı yapan firmalar almak zorunda olduğu Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı COVID-19 virüsü tehdidi nedeniyle bir dizi tedbir altında gerçekleştirildi.
Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Doğu Otomotivde düzenlenen sınav öncesinde Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ yaptığı açıklamada ‘ ‘ TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş tarafından “Mesleki Yeterlilik Belgesi”sınavları, Odamız işbirliği ile gerçekleştirilmektedir. Bölgemizde motorlu araç alım satım faaliyeti göstermekte olan ve ileriki dönemlerde bu girişimde bulunacak olan adaylara yönelik 2. El Araç Alım Satım Sorumlusu sınavları 17-18-19-20 tarihlerinde gerçekleştireceğiz.
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ; İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkındaki Yönetmeliğe göre motorlu kara taşıtı alım satım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin faaliyetlerine devam edebilmesi için Yetki Belgesi gerekiyor. İşletmenin Yetki Belgesi alabilmesi için de firma sahibinin veya temsile yetkili kişilerden en az birinin Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olması gerekiyor. Ayrıca mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmelerin alım satım işlemleri noter tarafından kabul edilmiyor şeklinde konuştu.
ATSO Başkanı DEMİRCİ ;
Sınavların gerçekleştirilebilmesi için Ardahan Üniversitesi ile Doğu Otomotiv iş birliği içinde olduk bu vesile ile sektöre sunmuş oldukları katkı ve desteklerden ötürü şahsım ve temsil ettiğim kurumum adına kendilerine teşekkür ederim.” Sözlerine yer verdi.
  • İKİNCİ EL ARAÇ ALIM SATIM YETERLİLİK BELGE SINAVI
  • İKİNCİ EL ARAÇ ALIM SATIM YETERLİLİK BELGE SINAVI
  • İKİNCİ EL ARAÇ ALIM SATIM YETERLİLİK BELGE SINAVI
  • İKİNCİ EL ARAÇ ALIM SATIM YETERLİLİK BELGE SINAVI