ODAMIZIN 88. YILI

• 04.07.2014

ATSO'nun kuruluşunun 88. yıl dönümü kapsamında oda üyeliğinde 40 yılını dolduranlar ödüllendirildi. Ardahan Ticaret Ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından, "Ardahan'a Değer Katanlar" ödül töreni düzenlendi.

ATSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda, odaya üye olarak 40 yılı geride bırakan 13 esnafa teşekkür plaketi verildi.

Vali Ahmet Deniz, burada yaptığı konuşmada, ATSO'nun 88 yıldır hizmet ettiğini anımsatarak, oda için son derece önemli bir gün olduğunu ifade etti.

ATSO'ya 40 yıldır kayıtlı olan üyeleri tebrik eden Deniz, şunları kaydetti:

"Türkiye'de istihdamla ilgili geçmişten kalan sorunlar vardı. Gerçekten sizler çok önemli onurlu işler yapıyorsunuz. İş vermek, AŞ vermek kadar güzel bir şey yoktur çünkü işsiz olan insanların halini gördüyseniz, ne kadar kişiye iş aş verirseniz o kadar mutlu olursunuz. Gelişmiş ülkelerde hayır yapan bir başkasının mutluluğuyla mutlu olanların sayısı çok fazladır. Hep beraber hedefimiz olsun. Büyük şeyler düşünelim. 'İstihdam yaratacak sektörler nasıl yaratabiliriz' diye düşünelim."

Ardahan'ın vergi tahsilatı oranının yüksek olduğunu, elektrikte kayıp kaçak oranlarınında ise Türkiye oranlarının altında olduğunu vurgulayan Deniz, Ardahan'ın kanunlara ve kurallara uyduğuna dikkati çekti.

Defterdar Mehmet Doğan da ülkenin hedeflerine katkı sunmada ATSO'nun önemli bir rolü olduğunu belirterek, "Ülkemizin hedefleri büyük. Ardahan 2013'de tahakkuk artışında yüzde 17'inci, tahsilat artışında ise Türkiye 8'incisi oldu. Bu nedenle verilen görevleri başarıyla yaptığımıza inanıyoruz" dedi.

ATSO Başkanı Çetin Demirci ise kentin büyümesine katkı sunan, istihdam sağlayan herkese oda adına teşekkür ederek, "Bugün odamızın gururu, vergi rekortmenlerimiz, hepsinden önemlisi şehrimizin tacirleri köklü ticari geçmişi olanlar için buradayız" şeklinde konuştu.

Programda, eski ATSO Başkanı Latifşah Sural'a da onursal başkanlık ödülü verildi.

• ODAMIZIN 88. YILI