Ardahan
Odamızdan Haberler

TOBB’dan, ticaretin hızına hız katan dijital dönüşüm

  • 28.07.2020
  • ATSO
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından çıkarılan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yapılan dijital dönüşüm sayesinde, elektronik ortamda intikal eden ilanlar 2 saat içerisinde yayımlanmaya başladı.
ATSO Başkanı Çetin DEMİRCİ , konuya ilişkin yaptığı açıklamada, TOBB ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü iş birliği ile ilanların elektronik ortamda Gazete Müdürlüğüne gönderilmesi e-dönüşüm projesi başlatıldığını, projeyle, MERSİS’te gerçekleştirilen tescili ihtiva eden ilanın, elektronik ortamda Gazete Müdürlüğüne aktarıldığını ve en geç iki saat içerisinde Gazetede yayımlandığını söyledi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 2020 yılını Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi için dijital dönüşüm yılı olarak ilan edildiğini vurgulayan DEMİRCİ , Gazetenin yazılım alt yapısı yenilendiğini, internet sitesinin güncellenerek, e-devlet kapısı üzerinden veya e-imza ile de giriş yapılabildiğini söyledi.
Demirci , Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayımlanan ilanlarda, okuyucuların kullanım kolaylığına odaklı olarak ilan başlığında yer alan ticaret unvanlarının renklendirildiğini ve yeni yayın yönetim sistemi ile kâğıt ortamında intikal eden ilanların 2 gün yerine takip eden gün içerisinde Gazetede yayımlandığını anlattı.
TOBB Başkanı M.Rıfat HİSARCIKLIOĞLU ,Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve İç Ticaret Genel Müdürlüğü bürokratlarına katkıları için teşekkür eden Demirci , Odamiz Ticaret Sicil Müdürlüğünde 22 Temmuz 2020 tarihinden itibaren tescil edilen yeni kuruluş, değişiklik vb. tescil işlemlerine ait Ticaret Sicili Gazetesini ayni gün içinde vermeye başladı. Odamız her konuda olduğu gibi bu konuda da öncü olma özelliği ile Türkiye de bu uygulamayı kullanan ilk oda olmuştur dedi
TOBB hizmetlerinde dijital dönüşümün süreceğini belirterek, her uygulamanın oda olarak takipçi olacağımızı ve uygulamasına öncelik edeceğiz.
  • TOBB’dan, ticaretin hızına hız katan dijital dönüşüm