Ardahan
Odamızdan Haberler

ATSO BAŞKANI DEMİRCİ’DEN YAŞANAN KORONA VİRÜSÜ (COVİD 19 )’NÜNDEN DOLAYI YAŞANAN SORUNLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

  • 18.03.2020
  • ATSO
Ardahan Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ yaptığı açıklamada
Yaşanan Korona virüsü (Covid 19 ) nedeniyle Oda üyelerimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda tarafımıza gelen sıkıntı ve öneriler değerlendirilerek aşağıda belirlediğimiz sorunlar ve çözüm önerilerimizi ilgili bakanlıklara iletilmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine ilettik
İç Pazarda Korona virüs kaynaklı olumsuz etkilenen sektörler yiyecek ve içecekler sektörleridir.Başta bu sektörlerin olmak üzere ve diğer sektörlerin Devlet destekli ödemeleri,personel giderleri göz önüne alınarak Vergi ,SGK ,Kredi Ödemelerinde kolaylık sağlayacak düzenlemeler yapılmalıdır.
Fahiş Fiyatların olmasının asıl nedeni yerel kaynaklı olmadığı ithalatçı ve üretici firmalar olduğu tespit edilmiştir. Durumun bu açıdan değerlendirilerek önlem alınmalıdır.
Korona virüs kaynaklı sipariş artışı yaşanan sektörler Temizlik ,Medikal Ürünler,Gıda sektörleridir. Eğer Acil Önlem alınmasa sorunların artarak devam edeceği muhtemeldir.
Bu yüzden bu sektörlerin stratejik sektörler kategorisine alınarak milli üretimi ivedikle teşvik edilmelidir.
Bu sorunlar dışında yaşanan sorunlar tarafımıza iletilmesi halinde ilgili birimlere iletilmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine ayrıca iletilecektir. Üyelerimizin Yaşanan Korona virüsü (Covid 19 ) nedeniyle en az zararla atlatılması amacıyla çalışmaktayız.
ATSO başkanı DEMİRCİ ATSO üyelerinin Korona virüsü (Covid 19 ) salgına karşı kişisel ve iş yeri hijyenine özen göstermeleri kendi sağlıkları ve toplum sağlığı açısından önemli olduğunu vurguladı.



  • ATSO BAŞKANI DEMİRCİ’DEN YAŞANAN KORONA VİRÜSÜ (COVİD 19 )’NÜNDEN DOLAYI YAŞANAN SORUNLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA