TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI’NDA ARDAHAN’IN SORUNLARI ANLATILDI

• 24.01.2019
Türkiye Ekonomi Şurası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Oda ve Borsa Başkanları, Meclis Başkanları, OSB Başkanları ile çok sayıda iş insanının katılımıyla TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ’nin de yer aldığı Şura’da iş dünyasının temsilcileri sorun ve çözüm önerilerini birinci ağızdan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar ile paylaşma imkânı buldu.

Türkiye Ekonomi Şura’sının oldukça verimli geçtiğini belirten Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ , ‘Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili Bakanlara sorunlarımızı ve İlimizin gelişimine katkı sağlayacağı düşündüğümüz konuları anlatma fırsatını bulduk.
İlimizin gelişimine katkı sağlayacağı düşündüğümüz konular ;
-Ardahan’ın turizm (tarih,kültür,doğa,kış,spor vb) potansiyelini fırsata dönüştürmek
- serbest bölgenin ve sınır ticaret merkezinin oluşturulması
-Yüksek faizler, düşük ekspertiz değerleri,bankaların yüksek işlem maliyetleri ,teminat mektubu komisyonları gibi finansmana erişiminde yaşanan sıkıntıların giderilmesi ;
-İlimizdeki OSB ‘lerin aktif olarak işlemesi için gerekli düzenlemenin yapılması ;
- Hayvancılık alanında ihtiyaç duyulan politikaların tasarlanması ;
.Girdi maliyetinin düşürülmesi,havza bazlı teşviklerin hayata geçirilmesi et ithalatının azaltılması
. Hayvancılık ihtisas OSB’lerin kurulması,
.Kooperatifçiliğin geliştirilmesi, nitelikli eleman
- Türkgözü sınır kapısının modernize edilmesi ,
-Bakü –Tilis –Kars Demiryolunun yük ve yolcu taşımacılığını kullanılmak üzere Ardahan ‘da İstasyon kurulması ,
Yatırım Teşvik Sisteminin revize edilerek İl ve ilçe bazlı olarak düzenlenmesi olarak belirdik ve belirlediğimiz konuları anlattığımızı dosyayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğunu belirti.
  • TÜRKİYE EKONOMİ ŞURASI’NDA ARDAHAN’IN SORUNLARI ANLATILDI