Ardahan
Odamızdan Haberler

BELARUS BÜYÜKELÇİSİ’NDEN ATSO’YA ZİYARET

  • 21.06.2018
  • ATSO
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ATSO) ziyaret eden Belarus Cumhuriyeti Büyükelçisi Andrei V. SAVINYKH, Türkiye ve Ardahan ile ülkesi arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çaba gösterdiklerini belirterek Ardahan 'in ticaret ve turizm yönünden önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.


Çeşitli temaslarda bulunmak ve birtakım incelemeler yapmak üzere Ardahan’a gelen Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Andrei V. Savinykh, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ ile görüştü.

Büyükelçi Savinykh'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı DEMİRCİ , Belarus ile Türkiye ve Ardahan arasındaki işbirliğinin artırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye ve Belarus'un Avrupa'ya açılan iki önemli kapı konumunda olduğunu kaydeden DEMİRCİ, Ardahan'ın gerek turizm gerekse de ekonomik olarak önemli potansiyele sahip olduğunu anlattı. İki sınır kapısıyla Ardahan olarak Kafkasya'da önemli noktada olduklarına işaret eden Demirci, "Çok konuşmak yerine ticari olarak gidip gelmenin daha doğru olacağına inanıyorum. Sayın konuk büyükelçinin davetini ciddiye alıp bu konuda gerekeni yapacağız. Üzerimize düşen adım atılacak

Türk ürünlerinin Belarus'a doğrudan ihracatının yanı sıra, Rusya ve AB ülkeleri üzerinden de girmesi nedeniyle ikili ticaret hacminin bilinenin üzerinde olduğunu vurgulayan ATSO Başkanı DEMİRCİ, ancak bunu yeterli görmediklerini, bunun daha üst seviyelere çıkması gerektiğini söyledi.

ATSO Başkanı DEMİRCİ, ileri bir tarihte Belarus ve çevresindeki ülkelerdeki yatırım ve iş imkânlarını yerinde görmek amacıyla bir iş gezisi düzenlemeyi planlandıklarını sözlerine ekledi.

Ziyarette gördüğü yakın ilgiden dolayı ATSO Başkanı DEMİRCİ ‘ye teşekkür eden Büyükelçi Savinykh ise, Ardahan’da bulunmaktan ötürü mutlu olduğunu ifade etti.

Görüşmede ülkesinin ticari ve ekonomik potansiyeli konusunda bilgiler veren ve ekonomik ilişkilerin her geçen gün arttığını söyleyen Büyükelçi Savinykh, Ardahan’a iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek için geldiklerini söyledi.

Büyükelçi Savinykh ziyaretinde özetle şu ifadelere yer verdi: "Bölgenin ticaretini geliştirmek amacıyla daha önce de Erzurum'u ziyaret ettiğini anımsattı. Türkiye ile Belarus arasında iyi gelişmeler olduğunu gördüklerini, buna kendilerinin de katkı sunmaya çalıştığını ifade etti.Coğrafi olarak çok uzakta görünsek de birbirimize çok yakınız. Beyaz Rusya Büyükelçiliği kapıları size her zaman açıktır. Sadece Ardahan değil, Türkiye genelinde ticari projeler yapmak istiyoruz. Büyükelçilik olarak sizleri Beyaz Rusya'yı gezmeye, görmeye davet ediyoruz. İşle ilgili organizasyonlara da yardımcı olmak isteriz."


Büyük hedefleri gerçekleştirmenin iki yolu var: Bunlardan biri her iki ülkenin hedeflerine hizmet edecek ortak projeleri hayata geçirmek. İkinci olarak da ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek için Türk ve Belarus firmaları arasındaki ilişkileri geliştirmek. Türk firmaları Belarus'a gelerek çok rahatlıkla iş yapabilirler. Hem Türkiye'nin hem de Belarus'un menfaatine hizmet edecek işbirliklerini artırmanın yollarını birlikte bulabiliriz."
Görüşmenin sonunda ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin DEMİRCİ Büyükelçi Savinykh'e ziyaret anısına bir hediye takdim etti.

  • BELARUS BÜYÜKELÇİSİ’NDEN ATSO’YA ZİYARET
  • BELARUS BÜYÜKELÇİSİ’NDEN ATSO’YA ZİYARET
  • BELARUS BÜYÜKELÇİSİ’NDEN ATSO’YA ZİYARET
  • BELARUS BÜYÜKELÇİSİ’NDEN ATSO’YA ZİYARET