Ardahan
Odamızdan Haberler

ARDAHAN TSO VE ARDAHANLI İŞ ADAMLARI TİFLİS’TE TÜRKİYE-GÜRCİSTAN İŞ FORUMU”NA KATILDI

  • 29.12.2017
  • ATSO

Ardahan TSO başkanı Çetin Demirci ve Ardahanlı iş adamları 21-23 Aralık 2017 tarihleri arasında Serhat Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen “ Üretici Sektörler ve Dış Ticaret Gerçekleştiren İşletmeler” için düzenlenen teknik gezi kapsamında Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e gittiler.
ATSO başkanın yanı sıra, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez ve Ardahanlı Süt ve Süt ürünleri imalatı yapan ve halen Gürcistan’la dış ticaret gerçekleştiren toplam 21 iş adamı teknik geziye katılım sağlamıştır.
Yaklaşık 2 yıldır Gürcistan Ahıska valiliği ile gerçekleştirilen Türkiye Gürcistan İş Formu bu yıl içeriğini ve hedeflerini büyüterek Tiflis’te gerçekleştirildi. İşbirliği Formu kapsamında Gürcistan İşverenler Federasyonu (GEA) Dr. Elguja Meladze , Gürcü ve Türk İşadamları Derneği (GÜRTİAD) başkanı Celal Sancar, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyük Elçisi Fatma Ceren Yazgan’la karşılıklı toplantılar gerçekleştirildi. Toplantıya Ardahanlı iş adamlarının yanı sıra Gürcistanlı iş adamları da eşlik etti.
Toplantıda konuşma yapan Demirci “Ardahan ilimiz ekonomik gelişim sürecinde son yıllarda oldukça ilerleme kat etmiştir. İlimizde ki iş adamlarımıza burada oldukları için müsaadenizle teşekkür etmek istiyorum. Onların ve bizim burada bulunma amacımız karşılıklı ticaret, yatırım, sosyal ve kültürel alanlarda işbirliği yapmak, kazan kazan mantığı ile küresel rekabet ve işbirliği fırsatlarından yararlanmaktır. Sizlerin de bu düşüncede olduğunuzdan eminim. Karşılıklı attığımız bu adımların en kısa sürede somut gelişmelerine dönüşmesi en büyük hedefimizdir. Ardahan TSO olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya devam edeceğimizden şüpheniz olmasın.” dedi
İki ülke arasında gerçekleştirilebilecek ticaret ve yatırım konularının görüşülmesinin yanı sıra ortak yatırım alanları, Bakü Tiflis ve Kars Demiryolu projesinin bölgeye sağlayacağı faydalar, ticarete getireceği katkılarla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıların sonunda Tiflis’te faaliyet gösteren “Yapı Malzemeleri ve Süt-Peynir” imalatı yapan işletmeler yerinde ziyaret edilerek incelemeler gerçekleştirildi.
Toplantı ve teknik gezinin bitiminde Şubat ayı içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Tiflis Büyük Elçisi Fatma Ceren Yazgan ve beraberinde Gürcistanlı iş adamlarının Ardahan’a gelmesi ile ilgili bir çalışma planlandı.
Ayrıca Ardahan TSO olarak görüşmeleri daha önce yapılan ve Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlan Batum Ticaret Odası ve iş adamları heyeti ile ilgili organizasyonunda yapılması kesinleştirildi.
Teknik gezi kapsamında gerçekleştirilen görüşmeler Gürcistan Prof News kanalında canlı olarak yayınlandı.
  • ARDAHAN TSO VE ARDAHANLI İŞ ADAMLARI TİFLİS’TE TÜRKİYE-GÜRCİSTAN İŞ FORUMU”NA KATILDI
  • ARDAHAN TSO VE ARDAHANLI İŞ ADAMLARI TİFLİS’TE TÜRKİYE-GÜRCİSTAN İŞ FORUMU”NA KATILDI
  • ARDAHAN TSO VE ARDAHANLI İŞ ADAMLARI TİFLİS’TE TÜRKİYE-GÜRCİSTAN İŞ FORUMU”NA KATILDI
  • ARDAHAN TSO VE ARDAHANLI İŞ ADAMLARI TİFLİS’TE TÜRKİYE-GÜRCİSTAN İŞ FORUMU”NA KATILDI