Ardahan
Odamızdan Haberler

ARDAHAN YALNIZÇAM UĞURLUDAĞ KIŞ SPORLARI TURİZM MERKEZİ YATIRIMCILARA AÇILIYOR

  • 24.02.2016

Uzun yıllardır, alt yapısı hazırlanarak, 2010 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Turizm Merkezi ilan edilen, Yanlızçam Kış Sporları Turizm Merkezi, yine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kamu taşınmazlarının tahsisine dâhil edilerek 15.02.2016 tarihli Resmi Gazetenin ilanlar bölümünde artırma, eksiltme ve ihale ilanları kısmında ilana çıkılmıştır. Buna göre;

Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2016/1”de özellikleri belirtilen kamu taşınmazları, 2634 sayılı “Turizmi Teşvik Kanunu” ve bu Kanun’un 8’inci maddesine dayanılarak çıkartılan “Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun olarak, turizm amaçlı yatırım yapmak üzere, yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecektir.

Söz konusu turizm merkezine; turizm amaçlı yatırım yapmak üzere başvuru yapmak isteyenlerin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yayınladığı Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2016-1 göre başvuru yapmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi almak isteyen yatırımcıların aşağıdaki internet adresinden ve konuyla ilgili personelden gerekli bilgiyi edinebilirler.

İlgili İnternet Adresi:

 

www.kultur.gov.tr (Duyurular bölümünden; İhale Duyuruları kısmı seçilerek ulaşılabilir.) veya doğrudan:


http://yigm.kulturturizm.gov.tr/Eklenti/44063,sartname-2016-1-son-baski.pdf?0 adresinden ilgili şartnameye ulaşılabilirler.

  • ARDAHAN YALNIZÇAM UĞURLUDAĞ KIŞ SPORLARI TURİZM MERKEZİ YATIRIMCILARA AÇILIYOR